söndag 6 april 2014

Om blått


Häromdagen läste jag hos bloggaren Bosse Lidén att han varit ute och letat efter blått. En så härlig idé den här tiden på året! Blå pärlhyacinter, blå himmel, den blå Vättern, blå scilla, blåsippor, en tömd burk Pripps Blå i diket, ja, massor med blått går det att hitta där ute i naturen nu.

Blått sägs vara den mest populära färgen hos oss människor. Jag är precis som de flesta andra; jag älskar blått i alla dess nyanser. Jag bor i ett blått hus. Med markiser som är, ja, gissa? Blåvit-randiga så klart. Vi hade under femton år en blå bil. Periodvis har jag haft så många blå saker i mitt hus att när människor kommit in här har de sagt: "Här syns det verkligen att det bor människor som gillar blått".

Idag har jag lite mindre blått hemma hos mig. Bilen är vit sedan ett år tillbaka. Fast blåa detaljer finns lite överallt i mitt hus fortfarande. I min garderob har jag många blå kläder. Och så har jag blå ögon.

Och du har väl sett bakgrundsfärgen här i min blogg? Och färgerna i headern?

Igår planterade vi stora krukor fyllda med blå penséer. Där kan jag vila mina ögon när världen runt om mig snurrar alltför snabbt.

Blått är en härlig färg för mig. Alla nyanser av blått är vackra tillsammans. För mig är den blå färgen himmel, hav och hoppfullhet. Blåa toner ger mig lugn i själen.

Däremot gillar jag inte den blå politiken. Fast det är en helt annan historia som jag inte tänker skriva om idag.

Vilken är din favoritfärg?

Har du sett något blått idag?#Blogg100 - Dag 38