lördag 13 mars 2010

Sanna Ehdin om intervjun jag gjort med henneSanna Ehdin, författare till bl a boken "Den självläkande människan", föreläsare med mycket mera och aktuell med flera böcker i år, intervjuade jag för ett tag sedan för tidningen Vi på landet.

Nu skriver hon om det i sin blogg på Passagen.

Jag känner att jag vill dokumentera det här i min egen blogg. Därför att för ett år sedan var detta något som jag "bara" drömde om i min vildaste fantasi. Att jag skulle kunna klara ett sådant jobb överhuvudtaget. Drömde, det gjorde jag. Att nu få vara med om att min dröm är verklighet, och att den till och med vuxit sig större än vad jag drömde om, det vill jag, för min egen skull, skriva ned här i min blogg. Så att jag minns det. Också för att tacka Sanna för att hon ställde upp när jag frågade henne.

Ibland är, faktiskt, verkligheten underbarare än dikten.

Det är något som vi alla kan ta till oss där vi är.

Vi vet aldrig någonsin vad vi har framför oss.

Dörrar kan öppnas där man minst anar det.

Gå med öppna sinnen. Känner du ett handtag någonstans, våga ta tag i det och se vad som händer. Livet är fantastiskt märkligt på många sätt. Jag känner mig ödmjukt tacksam över att vara där jag är just nu i mitt liv.

Anna Bergendahl "This is my life"

">
Anna Bergendahls bidrag hade jag missat helt och hållet tills jag hörde det ikväll. Men jag gillade det mycket när jag hörde det för första gången ikväll. En värdig vinnare, helt klart. Det är bara att önska henne lycka till i fortsättningen.

Jag undrar hur det känns att vinna en Melodifestival? Mycket har jag varit med om i mitt liv. Mycket hoppas jag att få vara med om fortfarande. Men att vinna Melodifestivalen, nej, det är inget jag strävar efter. Jag är nöjd om min katt vill lyssna när jag sjunger.

Håller tummarna för Salem Al Fakir


Jag tycker alla deltagarna i Melodifestivalen gjorde bra ifrån sig ikväll.

Själv så håller jag fortfarande tummarna för Salem Al Fakir med sin "Keep on walking". Han gjorde mig inte det minsta besviken med sitt framträdande. Snarare tvärtom.

Heja Salem!

Och tack till samtliga deltagare. Så mycket härlig musik!

"This is my life" med Anna Bergendahl var en låt som jag missat tidigare. Den skulle jag också kunna tänka mig som vinnare ikväll. Och ett par till; Darin, Andreas Johnson, Peter Jöback.

Ja, det här, det blir ingen lätt match ikväll, känner jag.

Filmtips: "Remember me" med Robert Pattinsson


Jag har precis ätit middag och hört tonåringen ösa ur sig lovord över filmen "Remember me" med Robert Pattinsson (bilden), i en av huvudrollerna. Efter att ha hört henne berätta om filmen, känner jag att jag också vill se "Remember me".

Det är, enligt tonåringen, en film med romantik, spänning, sorg, skratt, tänkvärda och vackra ord. Det låter som en film helt i min smak.

Den i huvudsak kvinnliga publiken igår hade tydligen lämnat salongen snyftande, förstod jag från det jag hörde vid middagsbordet.

Jag gillar att se film. Gärna i TV-soffan. Fast allra, allra helst på bio.

Hejar på Salem Al Fakir i Melodifestivalen ikväll

">
Nu har jag bestämt mig. Jag håller på Salem Al Fakir som vinnare i Melodifestivalen ikväll. Jag har lyssnat och lyssnat och lyssnat. Och det är Salems låt som just jag önskar vinner ikväll. Fin musik, härligt peppande budskap som vi verkligen kan behöva efter den långa vintern. "Keep on walking". Hur trögt än livet känns. Fortsätt trampa på.

Det är många bra bidrag i år, tycker jag. Så kanske blir det någon helt annan som vinner. Se- och hörvärt blir det i Melodifestivalen ikväll, i alla fall, tror jag.

Bara för att den var så rolig...

Frukost på sängen


Frukost på sängen. Ja, det var väl det enda som fattades, idag på morgonen. Solen skiner. Himlen är blå. Det är plusgrader ute. Frukost på sängen. Det hade varit gott.

Jag kunde ju gjort den till mig själv, så klart. Jag behövde inte få den serverad på sängen. Inte idag. Bara när det är min födelsedag. Då gillar jag att få frukost på sängen. Serverad.

Men så är det ju smulorna. Det är det jag INTE gillar med frukost i sängen. Ja, jag bryr mig inte särskilt när jag väl ligger där och äter. Men när jag ska lägga mig igen på kvällen. Och där är fullt med smulor i sängen... nej, det gillar jag inte.

Då tycker jag mer om att äta frukost i fåtöljen i morgonrock på helgen. Så som jag har gjort den här morgonen. Fortfarande läppjar jag på mitt vita té ibland. Jag gillar vitt té. Det har en lite blommig smak. Och så blir det aldrig beskt, inte ens om det har svalnat.

Snart ska jag ta mig kaffe. Med italienska Biscotti från Kroatorpet i Huskvarna. De gör dem själva där, biscottisarna. Så de är inte särskilt italienska. Mer huskvarniska. Men goda som sjutton! Hembakade och de finns i flera olika smaker. Självplockning och man betalar hektovis.

Jag var där i veckan och plockade till mig några i en påse. Det blir alltid, alltid dyrare än jag tror att det ska bli. Alla skorpor är inte billiga skorpor.

Sovmorgnar

Idag har jag haft sovmorgon igen. Det känns fortfarande nytt för mig. Jag har nog inte haft sovmorgnar sedan jag var tonåring. Jag är morgonmänniska och brukar vakna vid 6-tiden antingen det är vardag eller helg. Men den senaste tiden har jag kunnat sova till 8-9 på helgmorgnar.

Jag är glad för det. Någon gång har jag fått höra att det är just den där extra sömnen under helgerna som gör att man får ett skydd mot att bli utmattad.

En katt tror jag också är ett bra skydd mot att bli utmattad. Det är rogivande att ha en katt. Det räcker att jag tittar på min katt så känner jag att pulsen går ned. Djur är avstressande. Jag är så glad att jag har min fina katt! Och åt vår Barbie, kaninen också. Även om den inte är min, utan tonåringens.

Egentligen så var det väl bara en sak som fattades idag på morgonen, där i sängen...