torsdag 4 juli 2013

De rädda och de modiga

I morse tänkte jag på många av de människor jag mött i mitt liv som varit aggressiva. Och jag tänkte på hur rädda eller sorgsna de måste ha känt sig innerst inne. Under den där ilskan.

Sedan tänkte jag på de människor jag mött i mitt liv som varit glada och lugna. Utan att någon gång visa aggressivitet eller falskhet. Utan i stället valt andra vägar att möta det jobbiga i livet. Och jag tänkte på hur modiga och starka de människorna måste ha varit. Djupt där inne.

Det krävs mod för att våga hissa vit flagg och lägga ned sina vapen.

Jag och Aftonbladets Viktklubb

Igår kväll kände jag mig särskilt stolt över mig själv. Efter den stora hjärtutredning som man gjorde på mig under det senaste året (som lyckligtsvis nog visade att mitt hjärta var friskt), bestämde jag mig för att träna och få bort de ohälsosamma kilon som samlat sig på mig under en mycket stressig och långvarig period i mitt liv.

Till saken hör att jag aldrig har bantat eller hållit någon diet i hela mitt liv någonsin ... Jag har inte behövt det. Varit lyckligt lottad med en hög ämnesomsättning, helt enkelt.

Jag gick med i Aftonbladets Viktklubb och för loggbok där sedan ett par veckor tillbaka. Det visade sig att jag ätit alldeles för SMÅ mängder mat och också inte alltid det som kroppen behöver.

Den direkta effekten av att jag balanserat min kost och också rör på mig regelbundet, har blivit att jag känner mig piggare, har mer energi jämt fördelad över dagen och också mera ork. Panikattackerna blir också svagare när jag motionerar. Jag ser motionen som min anti-depressiva biverkningsfria medicin när jag ger mig ut och promenerar.

Nu börjar resultaten visa sig både på vågen och kring min midja. Jag är på väg mot hälsosam vikt och mått igen, så som jag hade det förut. Det som är mitt mål med den förändring jag nu gör i mitt liv. Allt för att undvika hjärt- kärlsjukdom och andra besvär som övervikt kan leda till.