måndag 1 juli 2013

"Som katt och hund"

Min katt och hund är de allra bästa vänner.

Bästa sommargodiset

Jordgubbar doppade i choklad! Hur blir det godare än så?

Pelargoner är sommar för migPelargonerna hemma hos mig växer så det knakar nu. Ja, det mesta verkar växa så det knakar just nu i naturen och trädgården. Regn omväxlande med sol och hyfsad sommarvärme skapar en minst sagt prunkande grönska och blomning.

Häromdagen var jag i Gränna. Den dagen var inte särskilt somrig. Fast i Strandcaféet nere vid hamnen kunde vi värma oss inomhus och äta våffla med grädde och sylt. Det är sommar för mig. Trots regn.

Jag var hos Franssons Polkagrisar på besök, fast kom ut utan en endaste polkagris. Jag gillar inte polkagrisar längre. Tycker att de är för söta och klibbiga.

Visst var det en prestation att kunna vandra där bland allt godis och sen lämna stället med varken mer eller mindre än en en meter lång kolarem från Ryfors Konfektyrer i en påse. Det tycker jag var starkt av mig. Fast jag känner inte så mycket sug efter godis längre. Jag äter hellre jordgubbar. Allra  helst färska jordgubbar doppade i choklad. Mums!

Den närmsta veckan är en vecka full med roliga saker för mig. Säkert kommer jag att ta bilder och berätta om en del av det här i min blogg. När jag känner för det.

Jag har fått besvär med ögonen igen. Troligen en förkylning. Eller så är det ett stänk av allergi i alltsammans. Det värker och klibbar i mina ögon. Det blir värre i solsken och blåsigt väder. Precis så som jag har haft det till och från under många år. Det kan bero på ett virus, bakterier eller dåligt immunförsvar, läste jag på nätet. Det kan lindra att jag vilar fast kommer tillbaka igen efter ett tag.

Jag gör det jag kan för min hälsas skull. Promenerar regelbundet. Äter nyttigt. Tar hand om det vardagliga. Ser till att andas med magen ibland och slappna av. Mediterar. Tar mig tid för eftertanke och lugn och ro. Använder mig av allt det som jag känt har hjälpt mig genom åren när jag ramlat ner i en grop.

Fast mitt sorgearbete och den livskris som jag hamnat i är inte över än. Det får ta den tid det tar. Jag försöker att njuta så mycket som jag kan av det vackra livet ger mig ändå. Vissa dagar går riktigt bra. Andra är tyngre.

Allt har sin tid.