fredag 19 december 2014

KD:s utspel känns långt ifrån kristet

"Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig."

(Jesus, Matteus 25:40)

Det är inte helt fel med kristna budskap i dessa juletider. Inte minst med tanke på hur det ser ut i politiken i Sverige. Nu riktar både Rädda Barnen och Amnesty skarp kritik mot Göran Hägglunds, KD, förslag om asylansökningar. De som kommer att påverkas mest negativt av hans förslag är barnen som får leva flera år i otrygghet och med föräldrar i stark oro och rädsla. Med allt vad det innebär för ett litet barn att leva så.

Jesus har jag alltid beundrat. Redan när jag var en liten flicka älskade jag hur han värnade om barnen, de sjuka, de spetälska, de prostituerade, de förtryckta. Människorna i samhällets botten. Hur han lyfte dem. Visade fram dem. Gav röst åt dem. Jag beundrade hans mod.

Jag älskade hur han förlät mannen på korset och uttryckte att de skulle snart vara tillsammans i paradiset.

Jag lusläste Barnens Bibel gång på gång på gång.

Fortfarande tycker jag mycket om orden från Jesus, hans människosyn och kampen för rättvisa och jämlikhet. Han har varit en förebild för mig i hela mitt liv. En idol. En rebell. En människorättskämpe.

Jag tror helt säkert att Jesus aldrig någonsin tänkte på människor som "kostnad".

Oavsett om man tror på att han funnits eller inte, så är orden från honom viktiga också i vår tid, tror jag.

Hur Göran Hägglunds utspel igår kring asylansökningar och invandringen går ihop med kristna budskap och värderingar är för mig en gåta.

Namnet Kristdemokraterna känns för mig som något helt annat än kristet och demokratiskt.


#svpol #kristdemokraterna