måndag 19 april 2010

Planterat penséer i helgen


Det har varit en bra helg. Jag har varit ledig fredag-söndag. Fyra stora krukor fulla med lila penséer i olika nyanser har jag planterat. Både små penséer och stora. Sedan ställde jag dem på vår stenmur vid uteplatsen bakom garaget. Just den lilla plätten är sig lik också efter dräneringsarbetet.

Där har jag tänkt skapa mig en liten oas nu i sommar, i väntan på att min trädgård ska bli iordningsställd igen. Fullt av blommor ska jag ha där. Och en Baden-Baden att slappa i.

Jag älskar den där platsen! Där hämtar jag kraft och den ligger så till att de andra i familjen har svårt att hitta mig när jag sitter där. En sådan plats behöver vi nog alla i livet ibland. Där vi kan dra oss undan och bara få vara. Låta tankarna komma på plats. Landa i det levande. Landa i nuet.

Den här veckan kommer jag att fortsätta att ringa till många människor i mitt arbete. Jag håller på att uppdatera en turisttidning. Det är dead-line om en vecka, så jag får jobba på så gott jag orkar.

Sedan så fyller jag år den här veckan också. På onsdag. Det blir inte så mycket till firande, jämfört med förra året. Men fira ska jag. Jag tycker att varje år man har fått i sitt liv är värt att fira. Det är inte självklart att vara levande. Att ha fått uppleva ännu ett år. Jag är vid liv! Jag andas och mitt hjärta slår! DET ska jag fira på onsdag. Och lite till helgen också, har jag tänkt.