måndag 8 juni 2015

Tacksamhet

Bild från bloggaren Provtyckningar.

Genom bloggaren Spanaren hittade jag till bloggaren Provtyckningar som varje vecka skriver en lista över det hon är tacksam för.

Så viktigt att ta sig tid att känna tacksamhet. Tacksamhet är det som sätter upp en mur mot bitterheten och öppnar grinden för glädjen!

Jag brukar ofta fundera över vad jag är tacksam för. Det finns så mycket att vara tacksam över som människa. Särskilt när livet känns tungt känns det bra att också kunna se att där finns sådant att känna tacksamhet för mitt i det mörka just då. Kanske är det just de där små känslorna av tacksamhet som får mig att orka när det känns som att jag ska falla?

Den senaste tiden har jag känt stor tacksamhet över mina sinnen. Att kunna känna doften av hägg och syrén. Att kunna se knoppar brista ut till vackra löv i olika gröna färger. Att kunna höra fågelsången. Att kunna känna vinden även om jag ibland har tyckt att den känts lite väl hård mot min kind den senaste tiden. Så, också hårda vindar kan få mig att känna mig tacksam över att jag, trots allt, känner dem.

Tack, tack från mitt hjärta för mina sinnen!

Tack för allt ni ger mig.

Känslor, minnen, upplevelser.

Tack till mina sinnen för att ni får mig att känna mig så levande!#blogg100 #bloggswe