tisdag 13 juli 2010

Jag springer tre mil om dagen nu...

... fast det gör jag ju inte, det var ren och skär lögn. Det är uselt med motionen nu för tiden. På sin höjd blir det någon intressant yogaposition på stranden. Och så att doppa sig i Vättern då, det måste man väl kunna kalla motion? I alla fall är det balansträning på hög nivå att försöka ta sig ett par meter ut i vattnet på små runda, hala stenar dit där sandbotten är, utan att ramla omkull. Igår såg jag en äldre man som fick krypa tillbaka i vattnet till stranden för att han hade så svårt att gå på stenarna.

Jag önskar att jag kunde springa tre mil om dagen. Undrar hur stark tankens kraft är egentligen? Undrar om jag kan tänka mig till att kunna springa tre mil om dagen? Jag har ju känt hur stark tankens kraft är i många sammanhang. Det är klart att det går. Jag ska träna idag, på att springa. Jag ska sitta i min Baden-Baden och så ska jag blunda och tänka mig att jag springer.

"Jag springer, jag springer, jag springer en mil och två mil och två och en halv och nu har jag sprungit tre mil...".

Om jag gör det varje dag, i tanken, så kanske min kondition är densamma när jag börjar jobba som den var när jag slutade jobba. För det är inte lätt att hålla uppe konditionen i den här värmeböljan som ju verkar fortsätta nästa vecka också. Helt otroligt! Fyra veckors värmebölja EXAKT samtidigt som jag är ledig!

Frågan är bara om jag ens orkar TÄNKA på att springa. Det är redan 28 plusgrader därute. SMHI varnade för att det kan bli kraftiga åskväder här i Jönköping idag. Luften är minst sagt tryckande. Gräsmattan brunbränd. Kommer åskan ska jag njuta av dofterna efteråt. Är det inte en av de ljuvligaste dofter som finns, doften efter att ett åskväder passerat en riktigt, riktigt het sommardag?