torsdag 14 april 2011

Röja och rensa - så blev rummet!

Det är inte ofta jag lägger ut privatbilder i min blogg. Men idag gör jag det. Jag är så himla stolt över allt jobb tonåringen gjort med vårt röriga källarrum. På några veckor har det här rummet gått från att vara ett förråd för allt möjligt mellan himmel och jord till ett rum att kunna andas i, att kunna sy i, blogga eller läsa. Använda som gästrum. Eller hyra ut för att få en extra inkomst.

Det ger massor av energi att röja och rensa, känner jag. Jag har skänkt mängder av saker de senaste åren och jag vet inte en enda pryl som jag saknar av det jag gjort mig av med. Det är en frihetskänsla att äga så få saker som möjligt, tycker jag. Jag fortsätter vidare med det i mitt liv, att göra mig av med så många saker som möjligt.

Rummet före:
Rummet efter:

Rummet efter rensning-röjning och renovering till en satt budget. Förutom det som syns på bilden så finns det en golvlampa med matt, silvrig färg och vit plisserad skärm i ena  hörnet. Det finns också en rejäl, vit, vacker byrå i rummet. Små fina detaljer som utklippta fåglar från en tapetbit insatta i shabby-chic-liknande vita ramar. Möblerna är en blandning av gammalt och nytt. Tonåringen ska skriva vackra ord på den vita väggen, men det hann hon inte med innan hon skulle redovisa sitt projekt. Orden som ska stå på väggen är ungefär: "Minns gårdagen. Lev idag. Dröm om morgondagen". Tack, min älskade dotter, för rummet du gjort till mig, jag älskar dig, du och din storasyster är de mest viktiga personerna i mitt liv, nu och för alltid.  Och så jag själv då också, så klart. Jag älskar mig också.

Kärlek är...


Kärlek är...
som att hålla
en nyfödd fågelunge
med tickande hjärta
i sina varma händer.

Kärlek är...
något att famna varsamt,
så att den inte far illa.

Kärlek är...
att ömt hålla om,
utan att krama för hårt.

Kärlek är...
att ge varandra luft att andas,
vingar att flyga...

Flyga...

Ibland åt olika håll...

Ibland tillsammans...

Ibland till varandra.