lördag 1 oktober 2011

Testar att lägga in film


Min äldsta dotter filmade och jag pratade. Nu vet jag hur jag ska göra för att få in egna filmklipp här i min blogg. Det är roligt att lära sig nya saker, tycker jag.

Fira mammas 85-årsdagIdag ska vi fira min lilla sega och glada mamma som fyller 85 år den 9 oktober. Vi vill passa på att fira henne nu när båda döttrarna är hemma i helgen. Vi ska fira mamma med smörgåstårta, blommor, sång och presenter. Jag ska ge henne den fina varma koftan i modern höstfärg som är på bilden. Jag har köpt koftan på Åhléns, den var alldeles nyinkommen. Den kommer mamma att gilla, tror jag.

Det känns väldigt speciellt just idag att fira min mammas födelsedag. Minnet från i våras griper tag så starkt i mig igen. Minnet från sjukhuset när läkarna där sa att min mamma hade klarat högst två dagar till om inte hon kommit in till sjukhuset då. Så nära att dö var hon. Av uttorkning och av det låga blodvärdet och av att hon inte ätit ordentligt på väldigt länge på grund av svampen hon hade i munnen.

Min mamma kunde varit död idag. Men hon lever. Så många gånger i mitt liv som jag sett min lilla mamma resa sig igen när ingen annan trott att hon skulle göra det. Jag funderar ibland hur många gånger till jag kommer att få se henne resa sig igen innan hon en dag dör. Men idag lever hon.

"Ja, må hon leva, ja, må hon leva, ja, må hon leva uti hundrade år. Javisst ska hon leva, javisst ska hon leva, javisst ska hon leva uti hundrade år!"

Hurra!

Hurra!

Hurra!

Hurra!