tisdag 30 september 2014

Hur GÖR man egentligen med provboken? - "Omfamna livet"

Ja, så där som det står i rubriken här, "Hur GÖR man egentligen med provboken?", funderade jag över igår kväll. Jag bläddrade i några fina böcker om egenutgivning som jag har här hemma. Många idéer och tankar kom igång i mig.

Idag på förmiddagen började jag på allvar med att bearbeta min provbok "Omfamna livet". Allt startade med att jag letade efter en blyertspenna och en pennvässare. När i hela friden använde jag senast en blyertspenna? Inte på så länge som jag kan minnas. Fast till sist hittade jag i alla fall en penna. Och ett suddgummi. Och ett block Post-It-lappar tog jag fram också. Tänkte att det kunde vara bra att ha.

Sedan fick jag fullt upp ett tag med att läsa och korrigera och stryka och komplettera i mina texter. Jag läste texterna långsamt högt för mig själv. Märkte att jag blev berörd av mina egna texter. Det tror jag är ett gott tecken. Då är där i alla fall en människa (jag själv) som gillar det jag har skrivit.

Det är många olika små detaljer att tänka på innan jag gör en riktig bok av provboken. Många fler än man kan tänka sig om man aldrig haft en provbok i sin hand.

Fast så här långt känner jag mig nöjd och hoppfull. Jag kommer att ro i land den här boken.

Det känner jag mig mycket stolt över.

Särskilt eftersom jag för fjorton år sedan inte kunde stava mitt eget namn på grund av sjukdom.

Därför är min bok "Omfamna livet" en seger för mig själv.

Oavsett vad som än händer med den när den är klar.
#bloggswe