måndag 14 september 2020

Mimmi i sommaren

De där allra varmaste dagarna i sommar var vi i trädgården hela tiden. Det var vår lilla hund Mimmi också. Hon hade sin alldeles egna filt som hon verkligen älskade att vara på i skuggan under vår stora lönn. Hon brydde sig inte alls om hundar som kanske skällde, eller en skata som flög omkring. Hon kan verkligen konsten att njuta och koppla av när det gäller. Så där som tjuren Ferdinand under sin korkek också kunde göra. Mimmi, vår alldeles egna lilla tjuren Ferdinand. Fast under en skogslönn.




Trädgårdssommar

Kryddträdgården, min potagere

Tack och lov att jag hade trädgården att vara i den här sommaren. Även om allt som hände gjorde att jag på något sätt inte tog in allt det vackra på samma sätt som jag brukar, så tog jag mig tid att fotografera en del. Bilder att njuta av länge efter att blomningen är över. På de här bilderna är det tidig sommar.


Ölandstoken intill trappan

Paradisbusken som börjar bli riktigt stor nu

Den söta lila syrenen på stam som doftar ljuvligt

Den gammeldags vita doftrosen



Vår katt 19 år




Midsommarafton fyllde vår katt 19 år. Hon är en så underbar katt, den snällaste katt man kan tänka sig. Klok och pratar mycket med oss. Hon har artros men annars är hon frisk. Varje dag med henne känns som en stor gåva. Särskilt med tanke på hennes ålder numera.

Gå till frissan - ingen självklarhet


Häromdagen var jag hos frissan. På salongen dit jag går har de fullt upp nu igen berättade min hårfrisörska. Så glad för deras skull. Själv får jag gå dit när vi är nästan helt ensamma där, jag och frissan. Och ibland helt ensamma. Vilken märklig tid detta är i livet. Så skönt att bli ompysslad en stund. Det behöver jag efter allt. Vem kunde tro att vi en dag skulle få uppleva att det inte är självklart att gå till frissan när man behöver det? Så många äldre och i riskgrupper som har corona-frisyrer nu.