tisdag 4 oktober 2011

Emigrera?

Den här veckan har jag dead-line-vecka. Därför skriver jag inte så mycket här i bloggen just nu. Men några rader hinner jag alltid med.

I helgen var det högsommar. Idag känns det mer som en normal oktoberdag. Temperatur på 15 grader är ganska skönt tycker jag. Det finns ju sommardagar i Sverige som inte blir varmare än så.

Skogslönnen utanför fönstret är i alla möjliga färger från mossgrönt till orange och mörkrött just nu. Det ligger allt fler löv på marken för varje dag som går. Det är vackert, men jag känner lätt bävan inför när alla löven fallit till marken. Jag tycker allt mindre om kala träd. Varför det är så vet jag inte riktigt. Förut kunde jag älska vintern och de kala träden som såg ut som silhuetter. Men numera längtar jag efter att ha träd med löv året runt omkring mig. Jag kanske gör som den 96-åriga kvinnan som emigrerat till Thailand en vacker dag, jag också? Vem vet? Blogga kan man ju göra nästan varifrån som helst.

Apropå emigrera så fantiserar jag om det ibland. Jag undrar om det finns något land man kan emigrera till där man får lov att vara sjuk när man är sjuk? Någon som vet?