söndag 7 januari 2018

Fråga Doktorn - om energiläckage vid utmattningssyndrom

HÄR är en länk till ett mycket informativt inlägg i Fråga Doktorn om hur snabbt energin försvinner vid utmattningssyndrom och också lite tips om hur man kan hushålla med den energi man har just för dagen.

Så otroligt bra med all kunskap och information som finns idag om utmattningssyndrom. Tänk var forskning kan betyda för den som har en ohälsa. När jag själv drabbades för ca 20 år sedan så förstod läkare och andra ingenting om vad det var med mig eller vilken hjälp jag behövde.

I det här fallet kan jag som själv drabbades en gång intyga att det som man berättar om i inslaget stämmer på pricken hur det är att leva med utmattningssyndrom.

Julen 2017


Julen firade jag med hela min familj. Båda döttrarna kom hem från Stockholm och jag blev så glad för att bägge två hade möjlighet att vara hemma i hela sex dagar i sträck. Det var pyssel och god mat och julgodis och lite julklappar. Samtal och skratt. Mimmi var med så klart och var extra julfin i sin lilla tomtescarf.

Dagarna gick fort som det gör när man har roligt och trivs tillsammans.

Efteråt när döttrarna åkt tillbaka till Stockholm blir det smärtsamt tyst och tomt. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att vänja mig vid ett liv utan hemmavarande barn igen. Men det hoppas jag att jag gör. Jag jobbar på det. Det handlar nog om tid tror jag. Det är en mycket stor omställning i livet när barnen flyttar hemifrån. Lika stor som det är att få barn.

NyårsnattNYÅRSNATT

Här är jag

Lämnar fotspår bakom mig

I nyfallen snö


Ansiktet vänt uppåt, framåt

Mörker runt mig

Lampors sken leder mig

Och leende änglamänniskor

Tar darrande av förväntan

Första steget

In i det nya

Nyårsnatt


(Anna-Karin)

Mimmi och nyårsraketer


Mimmi var nyårsfin på nyårsafton i scarf inköpt i Trouville i Frankrike för tre år sedan. Hon är en cool tjej född intill en skjutbana. Störs nästan inte alls av fyrverkerier. Men vi känner med alla vovvar som mår dåligt när det smäller av fyrverkerier. Så tänk på djuren och stråla och spraka hellre själva i glädje och vackra kläder och sprudlande skratt än med fyrverkerier tycker jag och Mimmi

Änglar i stan


 Så underbart vackra bokmärkesljusänglar på lyktstolparna vid Hovrättstorget i Jönköping! De gnistrade och glimmade som guld i stan häromdagen. Det behövdes för det gråmulna vädret gjorde att det kändes som att det aldrig blev riktigt ljust.