söndag 4 mars 2012

Änglarna


Idag har jag varit 3 1/2 timmar hos mamma på korttidsboendet. Personalen är fantastisk där. Min mamma kallar dem "änglarna". Och det gör jag också.

En av "änglarna" där frågade mig om jag ville att hon gav mig en kopp té. Då började jag nästan gråta. Jag är så trött efter alltsammans. Ovant att någon frågar hur det är med mig mitt i alltsammans.

Mamma dricker lite näringsdryck, har inte ont. Fast äter inte. Hon vill leva. Hennes lilla kropp är tunn som en fjärilsvinge. Så skör. Hon lyssnar på fågelsång och klassisk musik. Vi har tagit dit hennes CD-spelare och hennes skivor som hon älskar. Doftliljan i rummet doftar ljuvligt fortfarande.

Jag är så glad att hon är där hon är just nu och att hon inte har ont.

Tack att det finns människor som kan ta hand om oss när vi blir gamla eller sjuka.

En dag i taget.

Heja Thorsten Flinck!

Igår var det Melodifestival igen. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern gick vidare till final.

Jag jublade och klappade i händerna. Lilla Mimmi, som sov i sin hundbädd, hoppade upp ur den och fram till mig och ville upp i mitt knä. Hon viftade på sin lilla svans och var lika vild av glädje som jag själv var just då.  Antingen gillade hon också låten eller så blev hon så glad för att jag blev så glad.

"Jag reser mig igen" är den enda av låtarna i årets Melodifestival som berör mig i mitt hjärta. Kanske är det texten i  "Jag reser mig igen"? Lyssna på orden, de ger så mycket kraft, de talar om hur man genom att se sig själv i en annan människas ögon får kraften att resa sig igen. Musiken är bra. Framförandet är fantastiskt av Thorsten Flinck, som den store skådespelare han är.

De senaste åren har jag inte följt Melodifestivalen. Men i år när mamma är så svag har det känts lättsmält att titta på programmet. Det är en kontrastrik Melodifestival, tycker jag. Det gillar jag. Det är när allt är likadant eller låter likadant som det blir tråkigt.

Jag håller tummarna för att Lisa Miskovski eller Thorsten Flinck vinner Melodifestivalen i år.

Var så goda, "Jag reser mig igen" med Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: