tisdag 15 mars 2016

StadsparkenTidigt på morgonen åkte jag till mammas grav med en blomma. Det är fyra år sedan min mamma dog idag den 15 mars. Det är så konstigt för det känns som att det var igår jag släppte hennes hand för sista gången. Men tiden går och dagar blir till år. Livet fortsätter på ett nytt och ovant sätt.

Sedan tog jag med mig Mimmi till den vackra Stadsparken i Jönköping. Där promenerade vi bland gamla löv, röda små gamla hus och djurhagar. Påfåglarna var ute och vi tittade länge på deras vackra fjäderdräkt.Det var nästan helt tomt på den stora lekplatsen. Annorlunda mot hur det brukar vara där under sommarhalvåret.

Utsikten är lika hisnande vacker oavsett vilken årstid jag står där på utsiktsplatsen intill Fågelmuséet. Så många nya byggnader som dykt upp bland hustaken genom åren som jag bott här.

Vid fågeldammen var det fullt med änder och andra fåglar. Jag undrade hur de skulle reagera när jag kom promenerande med Mimmi i koppel. För att inte tala om hur jag undrade hur Mimmi skulle reagera på fåglarna. Men änderna flyttade stilla och snällt på sig när jag kom gående med Mimmi och Mimmi, ja, hon verkade som att det inte störde henne det minsta att det var änder på båda sidor om henne som tjattrade och kvackade när vi gick förbi dammen.


John Bauers Prinsessa Tuvstarr finns längs med gångvägen. Där brukade mina ungar gilla att klättra upp bland stenarna och hälsa på henne och det stora trollet när de var små.

#Blogg100 - dag 15