onsdag 2 maj 2012

Svartvita flugsnapparen hos mig igenIdag vaknar jag till en strålande vårdag. Upptäcker lycklig att svartvita flugsnapparen har hittat tillbaka från Afrika igen till min trädgård. Jag är lika förundrad varje år det händer. Hur han kan veta vägen till mig?

Skogslönnen börjar precis slå ut sina limegröna blommor som jag älskar. Snart får jag höra flugsnapparens sång där bland blommorna. Se hans svartvita vackra dräkt mot den blå himlen och mitt bland det limegröna bladverket.

Mimmi har fullt upp med att jaga humlor och flugor just nu. Hon hittar många spännande dofter och saker på marken också. Häromdagen hittade hon ett gammalt tuggummi. Som den "tonåring" hon är nu tuggade hon på det ett tag. Sedan spottade hon ut det. Konstaterade förmodligen att det var inget att ha för en hund.

Jag rensar en stund varje dag både bland mina egna saker och bland det från mamma som jag tagit hem till mig för att jag inte hann gå igenom det i hennes egen lägenhet innan jag lämnade den. Att rensa i gamla röror är befriande för själen. Jag känner hur jag får mer rum att andas efteråt.

Det är en konstig vår för mig i år. Det är svårt att hänga med tidsmässigt. Jag kan inte riktigt fatta att det är maj månad nu. Det är för mycket som har hänt på för kort tid, det är då som det känns som att livet snurrar på för fort. Fast nu har jag möjligheten att leva i ett lugnare tempo i alla fall. Det behöver jag.