fredag 6 mars 2015

Mina möten med kändisar och okända #blogg100 #bloggswe

I mitt liv har jag mött en del kändisar IRL. Inte särskilt konstigt med tanke på dels att jag jobbat som journalist och dels att jag faktiskt har några år på nacken nu.

När det gäller kändismöten har jag så här långt i mitt liv träffat bland annat Måns Zelmerlöw, Håkan Hellström, Carl-Einar Häckner, Lena-Maria Klingvall, Ingvar Kamprad, Amy Diamond med flera, med flera IRL. I vissa fall genom intervjuer i jobb-sammanhang. I andra fall i samband med ett besök på en konsert eller av en slump.

Min frissa som klippte håret på mig idag, hade varit på P3-gulds efterfest och hör och häpna; pratat med Ola Salo! Ja, hur i hela friden skulle jag nu kunna slå något sådant? Ola Salo, denne fantastiske man, musiker och artist. Hmm...

"Michael Nyqvist", sa jag, till frissan. "Michael Nyqvist såg jag en gång. I en liten livsmedelsaffär på söder i Stockholm. Fast den gången valde jag att låta honom vara ifred. Annars, gissa om jag hade lust att gå fram och berätta för honom vilken fantastisk skådespelare och människa jag tycker att han är! Han var klädd i joggingdress och såg mycket privat ut just då. Och jag pratade med Björn Kjellman i kön i ett apotek i Åhus förrförra sommaren. Ett riktigt fint samtal hade vi där, jag och Björn Kjellman. Skrattade till och med ihop en stund."

Vi skrattade, jag och frissan, åt våra möten med kändisar. Jag funderade över vad som gör att jag gärna pratar med kändisar om jag får chansen till det. Delvis beror det säkert på min vana från intervjuer. Men framförallt på att jag är nyfiken på om kändisarna är så som de ser ut att vara från scenen eller genom TV-rutan. Och så gillar jag att uttrycka till andra det jag tycker att andra människor gör bra, att göra människor glada och ge komplimanger. Så här långt har det uppskattats när jag gjort det. Vilken människa tycker inte om att få uppskattning? Kändis eller inte kändis.

En för mig helt okänd människa kan förresten vara precis lika intressant som en känd artist eller skådespelare. Det handlar om något annat. Om personligheten. Om människans förmåga att våga vara sig själv, stå upp för det han eller hon tror på och tycker. Om utstrålning och karisma. Det jag ser i ögonen hos en människa. Om han eller hon vågar vara öppen med sig själv. Vill dela med sig av sig själv.

Har du mött några kändisar IRL? Och hur var det mötet i så fall?


#blogg100 #bloggswe