onsdag 2 november 2022

Novembersysslor

Oj, oj, oj hur seg och sömnig blir jag inte denna årstiden? Vet att jag klarat mörkret tidigare år genom att blogga. Kanske att det är värt att försöka det i år igen? Idag åkte jag till stan. Det är upplivande och jag känner att min hjärna vaknar mer där bland alla människor. Jag var på biblioteket. Där var så mycket folk. Och ovanligt många barn. Då kom jag på att det är höstlov denna veckan. 

Jag känner mig alltid som hemma när jag kommer till biblioteket. Jag älskade att gå till bibliotek och låna böcker när jag var liten och sedan genom åren. Också som småbarnsförälder var det en stor glädje för mig att vara där med mina små ungar och hitta roliga böcker att läsa tillsammans med dem.

Vilken guldgruva biblioteken fortfarande är. All kunskap, allt spännande, roligt och berörande man kan hitta där. Även om vi har Internet idag, så tycker i alla fall jag att böcker ändå är något speciellt. Känslan och ljudet när man bläddrar i en bok.

Jag kikade på kokböcker, reseböcker och pocket idag. Lånade med mig två pocket hem. "Skuggan av en dotter" av Elena Ferrante och "Sommaren utan män" av Siri Hustvedt. Bra årstid att läsa nu ju. Sen gillar jag att titta på serier. Har nyss sett klart en serie på Netflix, "From Scratch". Den var bra men så sorglig att mina tårar rann en del.

Ikväll ska jag se Bonde söker fru. Där är det sol och sommar och grönska. Och romantik. Då kan jag drömma mig bort från november en stund.