söndag 17 januari 2010

Summan av livet


"Summan av vår levnad är de timmarna under vilka vi älskade."

(Wilhelm Busch)

Kattliv


Jag har en katt som är sju och ett halvt år gammal. Hon är en sömnig katt. Sover nästan hela dagarna. Särskilt en sådan här mulen dag som idag. Då tar hon fotpallen med fårskinnsfällen för mig och bara ligger där i flera timmar. Sover bort dagen.

Sedan piggnar hon till framåt kvällen. Går några varv i huset. Äter lite. Spanar ut genom fönstret om där finns någon fara.

Sedan är det läggdags igen. I sängen. I ett ledigt knäveck någonstans.

Vilket kattliv!

Lyckliga Lotta


Idag äntligen kom jag iväg för att köpa nya vårblommor till huset. Det blev rosa Lyckliga Lotta som de på bilden. Tacksamma blommor som går att plantera ut i trädgården längre fram i vår. Om de överlever tills dess.

Sedan köpte jag murgröna. Det har jag flera stycken av här hemma. Jag får aldrig för många murgrönor, känns det som. Jag älskar murgrönor. Tåliga. Vackra. Skira. Passar överallt. Till alla färger och i alla krukor, tycker jag.

Jag köpte rosa tulpaner också. Tulpaner, som jag har längtat efter i ett par veckor nu. Äntligen! Nu har jag dem här i en vårgrön glasvas. Vackert!

Blommor är humörhöjare och glädje för mig.

Tomas Ledin "Håll ut"

Frihetens rymd


"Se frihetens rymd och ljus så mal i själens kvarn till stoft att spridas i vind all oro, allt ångestfyllt. Plantera sen varsamt, ömt blommor i dina ruiner. (Gunilla Ekström)