tisdag 5 augusti 2014

Samla kulturupplevelser i Kulturdagboken


Jag har sedan flera år tillbaka känt att kulturen kommer att växa, det som människor i vår tid kommer att längta efter särskilt mycket och söka sig till. Inte minst som en läkande kraft.

Därför blev jag så glad när jag fick se att en av mina vänner, Elisabeth Jönsson, skapat en Kulturdagbok genom Punctum saliens.

Jag beställde ett exemplar. Det är inte så ofta längre som jag skriver med en vanlig penna. Fast när jag fick Kulturdagboken i min hand, kände jag stark lust att skriva med kulspetspenna igen.

I Kulturdagboken kan jag anteckna olika kulturmöten. Om jag går på teater, bio, en utställning eller lyssnar på musik. Läser en bra bok eller hör en dikt. Berörs av en händelse i naturen. Ser en staty som griper tag i mig. Gör en resa. Allt som berör mig som människa är kultur för mig.

Anteckningssidorna i Kulturdagboken har vackra fotografier som gråvit bakgrund.

Genom att anteckna hur jag känt i ett kulturmöte kan jag så småningom efteråt följa vad som sker med mig som människa i de mötena. Hur kulturen får mig att växa som människa.

I slutet av boken finns bland annat blanka sidor med önskelistor och favoritlistor där man själv kan skriva i det man drömmer om att uppleva i kulturens värld.

Tack, Elisabeth, för att du skapat denna vackra bok som fyller mig med ännu större lust att söka mig till kulturens alla former och att skriva ned hur de påverkat mig.

Kulturdagboken finns att köpa HÄR.


#bloggswe

Hur hårt hon än föll

Hur hårt hon än föll.

Reste hon sig igen.

Och människorna
omkring henne
stod där
med tappade hakor
och gapande munnar.

För det trodde de
aldrig ...
(Anna-Karin)