tisdag 1 december 2015

Chokladkalender, adventskalender och hyacinter


Mitt i all flyttröra som det är här i huset hos mig nu kring dotterns flytt, händer det härliga juliga saker!

Idag har jag öppnat första luckan i min chokladkalender. Där var en pytteliten julgran i choklad. Den minsta chokladjulgran jag sett, tror jag. Nästan så att jag behövde förstoringsglas för att se den. Undrar om inte de gjort med chokladen i kalendrarna som med godispåsarna? Krympt den. Det tror jag i alla fall.

Jag känner mig som en liten unge när jag vet att jag ska titta på adventskalendern på TV. Jag såg den inte i morse utan ska titta ikväll. Vad jag läst ska årets adventskalender vara sevärd för både stora och små.

I källaren hade jag gömt undan fyra hyacinter i ett mörkt rum. Tänkte plocka upp dem efter hand, en och en för varje advent, som jag brukar göra. Så förvånad jag blev när jag kom in i rummet där idag och hyacintdoften nästan slog omkull mig. Alla fyra hyacinterna i full blom trots att de stod där i det becksvarta mörkret. Magiskt, tycker jag. Som ett trolleri.

Jag tog upp alla de vackra, vita hyacinterna och placerade ut dem lite överallt. Här sitter jag nu smått rusig av hyacintdoften och skriver i min blogg.

Dofterna är så viktiga för att skapa stämning. Inte minst nu i väntan på julen.