onsdag 28 september 2011

Finbesök av toypudelIgår kom en liten, liten toypudel och hälsade på hemma hos mig. Det är just en sådan hundras som jag drömmer om att skaffa mig någon gång i mitt liv. Det var allra första gången som jag mötte den här hundrasen och jag blev mer än positivt överraskad. Jag kände verkligen att det är en hund som skulle passa mig som människa.

Det kändes rent av som att jag och hunden påminde lite om varandra. Vi är båda lite rufsiga i håret, vi är ganska små till växten. Vi är lite darriga ibland, men ändå modiga. Vi är trygga, även om livet tufsat till oss lite. Och så är vi glada, leksna och läraktiga. "Sådan matte, sådan hund-känsla" fick jag i mig när jag såg den lilla hunden.

Jag blev blixtförälskad i den lilla vovven! Den ville direkt upp i min famn och när jag höll den blev jag alldeles varm i hjärtat. Pälsen såg ut som det finaste fårskinn. Genom pälsen kunde jag känna vovvens lilla bultande hjärta. Den lilla runda magen. Ibland smackade den och slickade sig om munnen. Med pigga små ögon tittade den på mig. Hunden var fyra år gammal, men ser fortfarande ut som en liten hundvalp eftersom den är så liten.

Nu drömmar jag drömmar igen om att skaffa en hund.

Kanske blir det så snabbare än jag ens kan drömma om.

Det händer ofta att livet överraskar mig när det är något som jag drömmer om.