torsdag 7 april 2011

RenoveraTonåringen renoverar ett källarrum som projektarbete innan hon tar studenten. Det som fanns i rummet förut ska sorteras, skänkas, slängas och lite av det ska sparas. I stället blir det som var ett förvaringsrum ett nymålat, uppfräschat rum, möblerat och stylat av tonåringen som har riktigt fin känsla för färg och form.

Det gamla utrensade rummet kommer att bli ett rum att vilja vara i istället för ett rum att vilja lämna. Ett rum som öppnar möjligheter att förverkliga drömmar som jag haft i flera år. Att kunna hyra ut det här rummet periodvis till någon studerande, eller hyra ut det som övernattningsrum. På hösten brukar en del studerande på Högskolan i Jönköping få hyra rum ända bort i Nässjö, så ont om studentbostäder är det här. Det var en tid när jag funderade på att öppna ett litet Bed & Breakfast, tack vare det här rummet som har egen ingång och en liten toalett med dusch.

Rummet får tre vita väggar och en fondtapet med vit botten och fåglar i ljusblått, lite silver och lite mörkblått. Golvet blir ett mörkbrunt klickgolv som ser ut att vara gjort av trä. Häromdagen fyndade vi en dagbäddssäng i metall på Ikea. Ljusblå! Som gjord för just det här rummet. Pris 499 kronor! Tonåringen har en budget hon ska hålla och hon har inga som helst problem med det, så här långt.

Det är mycket nytt i livet som kan öppna sig när man rensar bort gammalt skräp. Nya rum, nya möjligheter, ny inspiration. Vi människor behöver förändringar för att utvecklas. Ibland bjuder livet oss på förändringarna. Ibland får vi ordna dem själva. Huvudsaken är väl att man inte fastnar i stagnation, tänker jag. Liv är rörelse. Rörelse är liv.