måndag 11 juli 2011

Trött


Mamma kom hem från sjukhuset igår igen. Nu känner hon sig ganska pigg. Med fyra nya påsar blod i sig steg blodvärdet från 53 till 119. Och jag känner mig trött. Jag har känt mig så så trött, så trött idag. Trött och lättskrämd känner jag mig. Så ljus- och ljudkänslig att jag får hålla handen för ögonen om jag är inne i en affär med starkt ljus. För mycket stress i mig nu igen. Men det lägger sig, om jag tar det lugnt och gör roliga saker.

Jag åkte in till Vätterstranden ett par timmar. Där var kylig vind idag och mest mulet. Fast människor hade bikini och badade i alla fall. Men jag frös, höll badlakanet runt mig för att värma mig. Den vita nyponrosen var så vacker intill mig.

Plötsligt kom det en andmamma med två andtonåringar simmande längs med stranden. De gick upp i sanden strax intill mig. Mamman ställde sig så nära mig och tittade bedjande på mig. Hon kunde konsten att tigga. Men jag hade inget att bjuda dem på. Ungarna la sig i sanden tätt intill varandra nära mig och somnade. Sedan vaknade de och började putsa varandra. Eller om de nu pussade varandra. Det var lite svårt att avgöra det, för mig. När det såg ut som att det skulle börja regna, följde jag flocken av människor som lämnade Vätterstranden och åkte hem igen.

Nu ikväll har det klarnat upp och det är en vacker sommarkväll. Men jag känner mig fortfarande trött. Jag är glad att det verkar ha gått bra med mamma den här gången också. Men trött känner jag mig nu efter alltsammans. Tur att jag har semester. Fast lite har jag jobbat idag. Jag har skrivit faktura. Det är ett rent nöje att göra det, tycker jag.