onsdag 20 juni 2012

Semesterdag i Varberg med Mimmi


Igår var Mimmi på sitt livs allra första semester. Det blev en heldag i Varberg för henne och oss andra i familjen. Solen strålade från en klarblå himmel hela dagen när vi var där. Skönt. Särskilt som dagen innan varit mulen, mörk och med kraftiga regnskurar hemma i Jönköping.

Mimmi såg nästan ut att lyfta, så kraftig var vinden från havet nära Varbergs fästning när vi kom dit på förmiddagen.

Mimmis öron stod rätt ut i den kraftiga blåsten.Stort hav. Liten hundvalp. Känner hon doften av tång, Mimmi?


Döttrarna såg bland annat en vampyrutställning och Bockstensmannen på Varbergs fästning medan jag och Mimmi var i Socitetsparken under tiden.

Mimmi hängde glatt och nyfiket med överallt vart vi gick. Hon nosade och skrattade mycket, drack vatten både i bäckar och fontäner. Vi åt middag på en uteservering och där fick vi ha med Mimmi. Det första restaurangbesöket med Mimmi blev alltså i Varberg.

Bilresan Jönköping-Varberg gick också bra. Mimmi gnäller inget alls utan vilar när hon åker bil.

Det är härligt att veta nu att Mimmi gillar att komma ut och uppleva saker i världen. Varje liten hund är en egen personlighet och det går inte att veta när man köper en hundvalp hur saker och ting kommer att bli.

Jag är en så stolt matte till Mimmi och har älskat henne från allra första stunden jag träffade henne. Kärlek vid första ögonkastet.


Mimmi och jag vid det älskade havet.