fredag 12 mars 2010

Det kluvna trädet
DET KLUVNA TRÄDET

Framför det kluvna trädet
fastnade jag
på min promenad

Min gamla kompis,
det kluvna trädet

Ena halvan
livlös och bruten

Andra halvan
levande och hel

Ena halvan
sjunker ned i jorden

Andra halvan
söker himlens ljus

(Text och foto: Anna-Karin Mattsson)

Celine Dion "The power of love"Jag tröttnar aldrig på den här fina låten "The power of love". Hörde den för en stund sedan på radion och bara njöt.

Fina bilder är här också, i klippet. Njutning för ögon och öron på samma gång.

Murar


Idag är det grådisigt väder hos mig. Fåglarna kvittrar därute. Jag kan se jord, mossa och gräs, tack vare grävmaskinen. Samtidigt som den tog bort sanden efter dräneringsarbetet, tog den också med sig massor av snö bort från trädgården. Det är härligt att kunna se jorden och mossan därute!

Kikar jag in hos grannarna, så är det fortfarande mer än meterhöga snödrivor i deras trädgårdar. De är "avundsjuka" på min trädgård. På att jag har så lite snö hos mig. Fast jag har världens bästa grannar. Så de är "avundsjuka" på ett snällt sätt.

Den här bilden på muren tog jag den dagen jag ramlade omkull i trappan häromveckan. Det var i Vattenledningsparken i Jönköping när jag skulle fotografera märkliga "isskulpturer". Det inlägget finns här tidigare i min blogg.

På väg därifrån fick jag se muren. Jag tyckte att den var så vacker! Murar är för mig konstverk skapade av människohand. Det kan vara ett långt, svårt och krävande arbete att göra en mur.

Den svagt rosafärgade muren av Ölandskalksten som finns runt vårt hus, har rasat på en del ställen på grund av grävmaskinens arbete. Jag hoppas att den går att göra fin och hel igen. Därför att jag tycker så mycket om den. Jag tycker om murar, särskilt murar av sten.

Sedan finns det andra murar. Sådana som man kan sätta runt sig själv. Fast det, det är en helt annan historia.