lördag 21 februari 2015

Drömmen om att vara en del i en "vanlig" familj

Länge drömde jag om att vara en del i en "vanlig" familj. Sedan mina föräldrar skilde sig kände jag mig ofta som udda. Att ha skilda föräldrar var inte särskilt vanligt när mina föräldrar skilde sig.

Målet i mitt liv när jag var tonåring och ung vuxen var att bli en helt vanlig "Svensson". Den där tryggheten som jag trodde fanns i att vara en "Svensson". Ett hem, en bil, bra relationer utan konflikter, tillräcklig ekonomi för att känna sig trygg och kunna sova gott om nätterna.

Allt annat än det jag upplevt några tuffa år på väg in i vuxenlivet.

Så blev jag stor. Förälskad. Mannen jag var kär i tillhörde en alldeles "vanlig"familj. Lugnt och tryggt.

Tills den där dagen när det värsta av allt hände.

När dolda hemligheter fick det hemmets trygga väggar att rasa framför mina ögon på en sekund. Förvandlas till något helt annat än det som jag trott att det var.

Sedan ... blev jag ännu större. Ännu mera vuxen.

Jag blev den jag är idag.

Och jag tänker nu; den där "vanliga" familjen är troligen just den där familjen med dolda hemligheter. Där det på ytan ser ut att vara lugnt och stilla och ro, fast att där innanför händer det oväntade och ibland märkliga saker hela tiden.

Och förresten så vill jag inte längre vara någon Svensson eller vanlig.

Jag vill hellre vara den ovanliga människa som just jag är.

Precis som alla vi människor är.

Ovanliga. Unika. Udda.

Om egenutgivning i Kulturnyheterna

Bonniers ger sig till sommaren in i konkurrensen om det ökande antalet egenutgivare, hör jag i gårdagens Kulturnyheterna där man berättar om den ökade egenutgivningen av böcker i Sverige.

Egenutgivning är ingen ny företeelse. Esais Tegnéer, Pär Lagerkvist, Virginia Wolf, Stephen King är några exempel på kända författare som en gång började som egenutgivare.

IRL-möte med författare Malin K Eriksson och bloggvännen Carola


Malin K Eriksson är en av mina härliga skrivande vänner. Nu har hon på gång en viktig barnbok om alkoholmissbruk, "Kalle frågvis - Äntligen fredag".

Lycka till med boken, Malin och tack för en fikastund med mycket prat och skratt igår!

Min goa bloggvän Carola från Passagen var också med på fikastunden igår. Det är fantastiskt att möta människor som man först mött i cyberrymden och sedan känna när man möts IRL att man kan ha så roligt tillsammans och också lära sig saker av varandra.

Bilden är från gårdagens Jönköpings-Posten där det var med nästan en helsida om Malin, hennes böcker och bokförlag, Bankeryd Bok och Kultur.