tisdag 27 november 2012

Mys med hund och katt


Idag sov jag ända till klockan halv åtta.

Jag hörde tassande ljud när jag vaknade. När jag tittade ned mot golvet stod min katt där och tittade upp på mig. Hon ville ha mat. Bakom henne stod min lilla hund Mimmi och tittade upp på mig.

Jag log.

En så underbar start på en dag, att se in i två par djurögon!

Sedan var det grått och mulet och duggregn hela dagen. Svårt att hålla ögonen öppna.

På eftermiddagen var jag med Mimmi på Rehab. Nu har hon bara tre gånger kvar totalt, sedan ska hon vara tillräckligt återställd efter operationen. Jag blir glad av att se hur Mimmi blir allt starkare i sitt högra bakben. Mimmi själv älskar att vara på Rehab. Far runt som en stolle där om hon får en chans. Skrattar och skuttar.

När vi kommit  hem från Rehab, satte jag mig i soffan med Mimmi för att vila. Mimmi la sig och slappnade av. Då hoppade min katt upp i knät på mig. Sedan ... ja, ni ser själva på bilden vad som hände. Det här var allra första gången som jag kunde sitta mer än en halvtimma med min katt på ena sidan om mig och min lilla hund på andra sidan. De sov och snusade och min katt snarkade som hon brukar.

Jag kände så stark lycka och kärlek.

Djur är underbara vänner. Inte kräver de mycket av mig. De finns där. Tar det mesta med ro. Gillar att leka och busa. Och att bli kliade och smekta av människohänder. Får mig att skratta och må gott.