onsdag 12 juni 2013

Ny bok: "Min vän Smärtan"En av de vänner som jag lärt känna genom cyberrymden heter Gunnel Saric. Hon och jag möttes genom Facebook och så småningom IRL i Stockholm.

Helt nyligen har hon gett ut sin allra första bok på Ariton Förlag. Boken heter "Min vän Smärtan" och ställer frågan om den långvariga smärtan kan ha en mening.

I Sverige växer antalet människor med långvarig smärta. Jag är själv en av dem som lever med långvarig smärta. En del av min smärta har kopplingar till panikångesten. Sedan finns där också andra anledningar, som att jag har problem med en kota i min nacke som låser sig.

Att bli vän med sin smärta är inte enkelt. Fast om man lyckas att bli det har man vunnit tillbaka ett liv igen som människa, tycker jag. Jag har fått jobba mycket med mig själv för att bli vän med just min smärta.

Jobbat med sin smärta har också Gunnel Saric gjort. Hon har samlat på sig massor av kunskap kring smärta som hon nu delar med sig av i sin nya vackra bok.

Jag önskar henne varmt lycka till med boken och att många människor ska få tröst och hjälp att leva med smärta och kanske till och med en dag uppleva att de är smärtfria ibland.

Gunnel Saric är Dipl. taktipro taktilmassör samt Dipl. hälsocoach med verktyg som NLP, mental kinesiologi, reiki, koppning - och intuition. Hon har också läst beteendevetenskap på Stockholms universitet. 

Boken "Min vän Smärtan" finns att köpa hos Bokus.

Livet är förändring


Min yngsta dotter flyttade hemifrån för ett par månader sedan. Nu i veckan flyttar min äldsta dotter tillbaka hem till oss tillfälligt igen efter avslutade studier.

Det sker många förändringar i mitt liv och har gjort det under lång tid.

Inte konstigt om jag ibland känner mig trött och seg.

Jag försöker njuta av sommaren så mycket som möjligt.

Samtidigt ser jag sommaren som en möjlighet att verkligen ge min kropp chans till både välbehövlig återhämtning och att skaffa mig bättre kondition och hälsa. Jag jobbar på det. Det är ett arbete i sig.

Jag är en skrivande människa med allt vad det innebär. Jag har upptäckt hur mycket jag faktiskt har skrivit de senaste åren. Utan att strukturera eller dokumentera det på något särskilt sätt. Bara skriva, skriva, skriva ...

Nu försöker jag att också få ut sådant som är viktigt för mig på papper.

Det väcker nya tankar i mig kring mitt skrivande liv och hur jag vill utvecklas som människa inom det.

Livet är förändring.

Liv är rörelse - rörelse är liv.

Det är bara att se sig omkring där ute i naturen nu så ser man att liv är förändring.

Ibland så mycket förändring att man knappt hinner med i sin kropp och själ.

Det är då det är dags att ta sig tid att andas. Tid för eftertanke och att bara vara.