söndag 4 september 2011

Hjälpt dottern flyttaHela lördagen gick åt till att hjälpa äldsta dottern flytta från sitt studentrum till en liten 1:a med kök i Borås. Det är första gången hon har ett eget kök och hon har längtat mycket efter att ha det. Det är en söt liten 1:a, välplanerad, med ett centralt läge i Borås.

Hon hade förberett väl när vi kom till henne igår. Packat ned de saker hon äger i kartonger, så det gick smidigt att flytta. Vi hyrde en vagn i Borås på en mack. Två gånger fick vi köra med vagnen, sedan var allt flyttat. Städningen gick lätt. Sedan var det ju det roliga som var kvar; att fixa till i den nya lilla lägenheten.

Innan vi åkte hem framåt kvällen åt vi kvällsmat tillsammans kring hennes köksbord. Vi var trötta i våra händer och stela i ryggarna men väldigt nöjda med dagen.

Här hemma stod det en hungrig katt och väntade när jag öppnade dörren. Hon var så missnöjd med sin matte att hon försökte rymma över till grannens trädgård. Ett "straff" som hon brukar ge oss om vi reser bort alltför länge från henne. Alltför länge är mer än en halv dag, ungefär, för min katt. Hon är en riktig sällskapskatt. Men den här gången misslyckades hon med att rymma. Jag lyckades hejda henne med foten.