onsdag 4 februari 2015

Vårens första pass på Mediyoga hos Medborgarskolan i Jönköping

Bild: http://www.colocrm.com/CounselingWellness/Yogaforfertility.aspx

Idag körde mediyogan på Medborgarskolan i Jönköping igång. Jag kände lugnet lägga sig i mig direkt jag la mig på den varma vita yogamattan i ull. Som att min kropp och själ vet sedan i höstas att i denna lokal när jag lägger mig på mattan är det läge att bli lugn.

Jag är så glad att jag hittat till just den här kursen på Medborgarskolan i stan. Lokalen ligger bra till. Det är enkelt att parkera där. Miljön är lugn och rogivande. Och ledaren för yogan är mycket skicklig på att instruera tycker jag.

Kursledaren berättade särskilt detaljerat om yogan och övningarna den här gången eftersom det var med flera nybörjare.

Mediyogan som jag går på är en lugn yoga med fokus på andningen. Genom yogan lär man känna sig själv och sina egna gränser. Att inte pressa kroppen till något som den inte vill.

Med hjälp av andningen upptäcker jag att spända muskler slappnar av, smärtar mindre och gör att jag  blir lugnare och ibland också gladare. Känslor av lycka, stark kärlek och frid är det också vanligt att jag känner efter att jag varit på yogakursen. Och så känner jag mig både rörligare och smidigare i ryggen. Positiv påverkan på både kropp och själ.

Härligt att det finns många olika möjligheter att yoga på numera!

Yogan är mitt andningsrum. Min kraftkälla.

Ledaren berättade också att Landstinget numera använder sig av Göran Bolls Mediyoga när det gäller patienter med t ex hjärtbesvär eller långvariga ryggbesvär.