tisdag 25 maj 2010

Körsbärsträd och att vända tankar


Detta är ett körsbärsträd. Ingen bild i världen kan göra rättvisa åt ett blommande körsbärsträd i verkligheten. Den söta doften från blommorna. Surrandet från humlor och andra insekter som säkert njuter lika mycket av blommorna som jag själv en varm sommardag.

Idag är det nio plusgrader hos mig. När började jag tycka att nio plusgrader var kallt? Så fort jag glömmer. Vilka märkliga perspektiv jag har som människa. När det är vinter, då är nio plusgrader nästan sommar. När det är sommar, då känns nio plusgrader nästan som vinter.

Man kan vända och vrida på saker nästan hur som helst i sina tankar. Det är något jag verkligen övat mig i under mina år som sjukskriven och sedan jag blev utmattad. Jag kan nog lugnt säga att jag har blivit en mästare i att vrida och vända på mina tankar. Det har varit häftiga upplevelser att göra det. Med två meningar kan man gå från mörkaste mörker till ljusaste ljus. I sin själ. Om man bara klarar av att tänka. Det var en tid när jag inte ens klarade det. Då tänkte andra människor åt mig i stället. Det är jag mycket tacksam för där jag är idag.

Alltså: Idag är det helt mulet och bara nio plusgrader därute och jag har ont i ryggen.

Eller: Idag ser jag att det lättar lite bland molen och det är faktiskt plusgrader därute och jag andas idag också.

Det är faktiskt "bara" att välja hur man vill tänka. Med lite träning så är det så.

Vad väljer du att tänka?