torsdag 5 mars 2015

Litterär afterwork med egenutgivare på Jönköpings Stadscafé

Från vänster författare Malin K Eriksson, Gabriella Poopuu Kjeilen och Eva Holmquist.

Igår kväll var jag på en intressant Litterär afterwork på mysiga Jönköpings Stadscafé som finns i samma lokal som vårt Stadsbibliotek.

Författarna Malin K Eriksson, Eva Holmquist och Gabriella Poopuu Kjeilen berättade om själva skrivandet av en bok. De skriver främst romaner, fantasy, science fiction och till viss del barnböcker.

Jag fick många tips och inspiration så jag känner att jag fick stor lust och energi att fortsätta med arbetet kring min nya bok "Omfamna livet" som går att köpa hos bland annat Bokus och Adlibris eller genom att skicka ett mail till mig. Det som jag jobbar på nu med min egen bok är förberedelser inför bokreleasen som jag tänker ha för boken.

Den 8 april kl 18 på samma ställe som igår, Jönköpings Stadscafé, blir det ännu en Litterär afterwork med samma författare. Då kommer de att dela med sig av sina bästa tips och sina erfarenheter av hur man marknadsför sin bok. Den träffen vill jag inte missa.

Den Litterära afterworken är utformad som ett informellt samtal.

Arrangemanget är kostnadsfritt för deltagare.


#Blogg100

Tulpantricket - fungerade det?


Med stor förväntan vecklade jag ut tulpanerna ur pappret jag slagit in dem i ett dygn tidigare. Vad skulle jag få i min vas nu? Rakt uppåtstående tulpaner, som nya? Eller slokande som innan jag slog in dem och gav dem nya snitt?

Resultatet blev någonstans mitt emellan. Fortfarande hängande tulpaner. Fast faktiskt vackrare hängande tulpaner. För visst kan en slokande tulpan fortfarande vara så otroligt vacker. Precis som en slokande människa kan vara det.

Och så var där en som inte pallade trycket. Som blev knäckt. Hamnade i slasken. Gick ett sorgligt öde till mötes. Eller inte. För ur det som vissnar och förmultnar växer nytt liv fram.

Det är väl som med oss människor, tänkte jag, där jag stod och tittade på de omsnittade tulpanerna. Vi får med oss erfarenheter som formar oss genom livet.

Och det är just det som är äkta perfektion.

Livet.
 #Blogg100