söndag 30 maj 2010

Firat Mors Dag med bröllopstårta


Jag har ätit bröllopstårta idag på Mors Dag. Det var min mamma som bjöd på Frödinge Bröllopstårta och den var både mycket god och vacker att titta på med sitt överdrag av vit marsipan och en bit mörk choklad.

Äldsta dottern sms:ade och önskade mig en glad mors dag från Brighton och tonåringen överraskade mig ikväll med ett riktigt fint kort med en liten ullig nalle som håller ett stort hjärta. Texten hon skrivit till mig gjorde mig varm i hjärtat. Hon hade också köpt en DVD till mig, komedin "Så olika" av Helena Bergström. Både hon och jag gillar att se på film, så den här filmen ska vi se på tillsammans.

Jag blev väldigt, väldigt glad och också överraskad. Det är inte självklart att bli uppvaktad fast man är mamma, men i år blev jag det och det var roligt. Det kommer jag att leva på länge, känner jag.

Jag och tonåringen uppvaktade min mamma och vi fikade, åt bröllopstårta, tittade på kort och pratade en hel massa. Det var en fin stund. En sådan där stund som jag vill bevara i mitt hjärta för alltid.

Livet består av en hel massa stunder. En del är kanske inget vidare, tycker man. Vissa stunder är rent av så trista att man bara vill att de ska skynda sig iväg. Och en hel massa stunder i livet är små guldkorn som man inte vill ska ta slut.

"Alla dessa stunder som kom och gick. Inte visste jag att det var livet".

Som någon vis person har sagt.

Min "hackiga" blogg


Just nu "hackar" min blogg förfärligt när man scrollar i den. Jag vet inte vad det beror på. Jag har försökt att förminska bilder. Jag har tagit bort en del inlägg med många bilder i. Men det blir inte någon förändring i alla fall. Det "hackar" likadant fortfarande.

Är det någon som har något tips till mig så är jag tacksam. Jag vet inte själv hur jag ska lösa det. Men det mesta här i världen brukar lösa sig med tiden. Också här i Internetvärlden har jag upptäckt. Ibland därför att man får goda råd från någon, ibland av sig självt.

Jag ber er ha överseende med att min blogg är som den är just nu. Jag gör det jag kan för att få den att fungera lika smidigt som tidigare.

Hur upplever du min blogg som läsare? Är den "hackig" för just dig när du scrollar i den?

Till alla mammor

">
Min bästa morsdagspresent är mina två döttrar. Utan dem skulle jag inte vara mamma. De är det största som hänt mig i mitt liv och kommer alltid att vara det. Livets stora gåva och mysterium för mig.

Alla har inte en mamma att fira. Mammor dör, fast det vill man, för det mesta, inte att de ska göra.

Än så länge har jag själv en mamma att fira. Så levande som aldrig förr är hon, min mamma. Hon ska få en blomma av mig idag. Och tid för prat. Det är det min mamma sätter störst värde på där hon är idag, 83 år gammal.