torsdag 26 september 2013

Paradis

Du vet aldrig
vad som väntar ...

Om du vågar
öppna dörren
till något nytt.

Kanske ett paradis?


(Anna-Karin)

Var snäll mot dig själv och bli klok - Medkänsla/compassion/terapi

Jag läser i en intressant artikel i Svenska Dagbladet om en ny terapi där man genom att vara snäll mot sig själv blir klok. Om hur medkänsla med sig själv och andra förändrar hjärnan i en människa.

"Vad behöver jag nu för att känna mig lugn och trygg?", är en fråga som är bra att ställa sig själv ibland.

Ibland är det kanske så "enkelt" som att ta några djupa andetag, tänker jag.

Det handlar om ett sätt att hitta till den inre tryggheten i sig själv.

Mycket tänk- och läsvärt!

Bättre besluta något än att inte besluta alls

Ibland känns tillvaron så kaotisk och förvirrande att jag har svårt att fatta beslut. Jag känner igen det från olika perioder i mitt liv när jag varit trött.

Andra perioder fattar jag beslut hur lätt som helst.

Fast just nu är jag i en sådan där period när jag kan stå med två olika duschkrämer i handen och inte veta vilken jag ska köpa. Inte alltid, fast ibland.

Då är det bästa jag kan göra för mig själv att helt enkelt sluta fundera mera och i stället fatta ett beslut och sedan fullfölja det. Ta den ena av duschkrämerna och gå till kassan och betala för den.

När jag väl fattat mitt beslut, hur osäker jag än kände mig när jag gjorde det, kommer jag så småningom att få svar inifrån mig själv om det var ett bra val jag gjorde.

Nästan alltid här i livet kan jag vända tillbaka eller ta en annan väg om jag känner att det beslut jag fattade inte var det rätta för mig, fast att jag trodde det just då.

Det här sättet att agera på fungerar lika bra när det gäller komplicerade valsituationer som när det gäller duschkrämer.

Bättre besluta något än att inte besluta alls.

Sedan lära av det beslut jag har fattat.

Att sitta fast i tvivel suger massor av energi ur mig som människa.