tisdag 24 maj 2011

Linneas studentbalIdag är ingen vanlig dag. Idag är Linneas studentbal. Igår kväll kom hennes kille hit och de provade sina kläder och det blev små kaos eftersom ett hårspänne fattades och killens färg på slipsen inte matchade Linneas ljuvliga balklänning. För dem stora saker just då. För mig mycket små saker med tanke på de senaste dagarnas händelser.

Jag såg på alltsammans som i en dimma, så trött kände jag mig. Så småningom somnade jag på soffan i gillestugan.

Idag ösregnar det just nu men jag hoppas att det lättar så småningom. Klänningen hänger framme. Jag kommer att vara chaufför idag. Först till frissan med dottern, sedan hem igen. Sedan när hon är klädd och färdig ska jag skjutsa henne till det ställe där hennes klass ska samlas. Sedan hem igen. Sedan ska jag själv, äldsta dottern och också min make så som det ser ut just nu i alla fall, åka till Stora Hotellet nere vid Vättern i god tid för att få en så bra plats som möjligt där. Sedan väntan. Förväntan.

Så småninom kommer den lånade svarta Mustangen med cab från 2003 att dyka upp. Min yngsta dotter och hennes kille kommer att kliva ur. Dottern i enormt höga klackar som inte syns under den sagolika klänningen i pastell. Killen i smoking och vad det nu blir han kommer att ha runt halsen som ska matcha klänningen. De kommmer att långsamt skrida fram ett varv runt hotellplan, vi kommer att fotografera och filma alltsammans. Och sedan är allt över för min del. Samtidigt börjar det för min dotter.

Egentligen tycker jag hela firandet är något överdrivet  här i stan. Men nu är det så här man firar studenten idag, om man vill det. För äldsta dottern blev det ett mycket roligt minne och en sagolik kväll. Det önskar jag att det kommer att bli för min yngsta dotter också. Hon har verkligen slitit som ett djur i skolan i hela tolv år. Varit skoltrött länge. Ändå kämpat på för att klara att nå fram dit där hon är idag, på väg att gå ut gymnasiet. Hon är värd varje stund av glädje, spänning och fest idag. Jag älskar henne så mycket. Jag är så himla stolt över att få vara hennes mamma!