tisdag 14 maj 2013

Utflykt till Brunstorps gård - bilder

Idag packade jag ryggsäcken och åkte med Mimmi på picknick till Brunstorps gård.

Det är ett underbart ställe strax norr om Huskvarna med massor av gamla fruktträd, perenner och sagolik utsikt över hela Vätterbygden.

Sommartid finns där ett café med gott fikabröd, smörgåsar med mera i mysig gammaldags romantisk miljö. Ett ställe som jag varmt rekommenderar att besöka om inte du varit där.

Man kan vara med på vandringar och olika aktiviteter på Brunstorps gård. Blomstervandringar, vandring bland astrakaner och Fruktens dag är några exempel.

Fast idag när jag och Mimmi var där fick vi njuta alldeles ensamma av fågelsången och utsikten över hela Vätterbygden med mäktiga bergssluttningar som en trygg och varm vägg bakom oss.


Brunstorps Gård strax norr om Huskvarna.Vitsipporna blommade intill påskliljorna i sluttningen.Här tappade jag andan så vackert var det.


Brunstorps café finns i huset till höger på bilden och är öppet sommartid.Rosa backsippa.Fruktträden är gamla ovanliga sorter numera.

 

Pioner och funkior på gång.Vita narcisser i grönt gräs mot gamla stenar och röd faluvägg. Vackert!Mimmi är inte lätt att fånga på bild. Fast jag försöker.
 


Fänrikshjärtan. Så vackra! En av mina älsklingsblommor sedan många år.

 
"Men här är ju inte en enda människa eller vovve mer än vi, matte?"Vårärt tror jag att den här vackra blomman heter.Härligt charmig miljö är det på Brunstorps gård, tycker jag.En liten söt blomma som jag tyvärr redan glömt namnet på. Kanske vet du?


Utsikten från lusthuset.Mimmi beundrar utsikten från lusthuset. Långt bort i fjärran ser man Taberg.Picknick i lusthuset för mig och Mimmi.

I kärlek

Av allt du gör och allt du gjorde,
det du i kärlek gjorde
var och är
det enda
som verkligen

betyder något.

Den stund du lämnar detta livet.

Och den stund som är.(Anna-Karin Mattsson)