Böcker
"Omfamna livet" är en bok lätt att hålla i handen med ett djupt innehåll. Den innehåller korta, fristående texter om livet. Om kärlek, födelse, död, naturen, sorg, glädje, åldrande, mognad och annat som vi människor får uppleva genom livet.

Texterna är en blandning av personliga erfarenheter och fantasi. Tanken är att texterna ska läsas med eftertanke. Gärna en text i taget.

Jag önskar att det jag skrivit ska öppna för samtal med sig själv eller kanske med andra. Att du som läser ska bli berörd och få känslor av igenkänning i vad det är att vara människa.

Boken passar också för en studie- eller bokcirkel eller i andra sammanhang där man vill tala om de stora livsfrågorna.

Målgrupp är unga vuxna och uppåt.


Omfamna livet finns inte längre att köpa men går att låna på bibliotek.


Du kan också gå in på biblioteket där du bor och fråga efter boken "Omfamna livet".  Boken går att köpa hem från Bibliotekstjänst, en tjänst för t ex bibliotek. Den är katalogiserad under Hc (skönlitteratur). 

Boken "Omfamna livet" som jag skrivit finns nu också i punktskrift. (20160926)

Om man vill låna den som talbok istället kan ett lokalt bibliotek lämna in en förfrågan till Myndigheten för tillgängliga medier och be att de producerar den som talbok.Recensioner - Omfamna livet

"Att få läsa texter som berör ens innersta är en gåva, en nåd. I orden finns tröst att finna, men också tillit och hopp. En av de böcker jag läst under senare tid och vars texter berört mig mycket är Anna-Karin Mattssons ”Omfamna livet”."

(Elisabeth Jönsson, Punctum Saliens. Läs hela recensionen HÄR). 


"Det här är en bok som skildrar livets berg- och dalbana, livets upp- och nedgångar. Det är en bok som gör en riktigt varm i hjärtat. Och så är språket så njutbart; det bara flyter på när man läser." 

(Recension på Bokus) 


"Det är ingen bok man ska sträckläsa, utan den ska läsas i små stycken, kanske ett stycke per dag, eller kanske med ännu längre mellanrum. Men varje stycke är värd att läsas. Att få sjunka in i medvetandet."

(Torbjörn Ohlsson, Tankar från Runudden, Läs hela recensionen HÄR). Röster från läsare om "Omfamna livet"

"Om ni inte ännu hittat denna bok är ni lyckliga för då har ni ett mirakel att öppna! Anna-Karin Mattsson skriver med hjärtat!"


"När man läst den från pärm till pärm, ja då börjar man om. Mer Anna-Karin Mattsson åt folket! Boken är så fantastiskt användbar, Anna-Karin, inte bara för den njutbara läsningen utan också för att den funkar så bra i en bokcirkel. Den förlöser känslor för du vågar komma nära.""Har nu, på min frus rekommendation, läst ut din senaste bok. Alla politiker som jobbar med välfärdspolitik borde läsa den. Du har verkligen förädlat dina ibland bistra erfarenheter till insikter som är värdefulla för oss andra att ta del av. Ta vara på din formuleringsförmåga, inte bara för din egen skull utan också för dina läsares skull. Ser fram emot din nästa bok. 
(Kjell Rautio, välfärdsutredare LO)”Hej, har precis köpt din bok och läser, gråter och förundras över att någon kan förmedla det som jag känner ??! Tack särskilt för delen om den lilla flickan som ingen tröstar "barnet ingen lyssnar på " jag var/är hon. Jag förstår att du också känt detta. Shit vad jobbigt och tungt livet är fast det man vinner är att man förstår. Tack för att du skrivit boken.
 

"Texten "Ängel" var nog det finaste jag läst någonsin."

"Underbart att läsa dina texter i din bok. Tar någon allteftersom då de är värda så mycket vördnad och skapar rika möjligheter till eftertanke." 

”Att leva kan vara att göra det bästa av varje dag man har-” Det är
första meningen. Nu har jag läst till mitten av din fina välskrivna
bok om kärleken och livet. De andra kapitlen sparar jag till jul.
Boken är så vacker, slät och len att hålla. Bilden har rätta ”greppet.”"Läste och glömde hela världen, t.o.m. kaffet och pepparkakorna som jag laddat upp med på bordet vid min läshörna."

"Mitt enda ord - du är livets skrivkonstnär."

"Livet som omfamnat dig har du noggrant gjort om till ett konstverk." "Tack för boken som anlände idag! Omslaget är väldigt fint och även den första versen, skriven av någon som Vet - det gör skillnad, tycker jag. Resten av texterna vill jag spara på som en god karamell." 

"Vill du ska veta att jag älskar din bok och ditt sätt att skriva. Så nära, så innerligt och så äkta uttrycker du dig. Hoppas många hittar till din bok."

"Dina texter berör mig." "Fick äntligen din bok idag! Har redan läst några av dina underbara små berättelser och hunnit fälla några tårar. Du skriver så vackert och berättelserna griper tag." 

"Nu har jag läst din bok. Jag älskar att du skriver så personligt, och det är en njutning att läsa ditt sätt att uttrycka dig på. Det är en bok att bli varm i hjärtat av. Jag bara älskar den och kommer att återvända till den många gånger."

"Boken är väldigt välskriven och många kan nog känna hopp av dina texter som t ex "Släppa kontrollen". Det är en bok som man kan hoppa lite i och läsa det stycke som känns bäst för stunden."

"Jag rekommenderar den varmt till alla som funderar över livets nyanser." 


"Hej och tack för boken. Den innehåller många fina kloka ord om hur man kan vända de svåra, jobbigamot nått positivt. Det gäller bara att man öppnar flera sinnen. En bok som man får en påminnelse om att man har fler val man kan göra bara man ser saker på ett annat sätt än man tidigare gjort. Men vi människor har oftast bara 2 vägar svart el vitt. Jag ska låna ut den till ungdomarna i familjen för jag tror att den kan intressera dom o sen tror jag att det är en bra bok att ha i studie syfte för den öppnar upp för diskussioner." 

"NU Anna-Karin har jag läst igenom din bok. Djupa, fina, personliga berättelser med så mycket andlighet i. I mitt huvud så hör jag dig själv läsa texten för mig. Härligt!"

"Som du nämner är texterna alldeles utmärkta att använda som dikussionsmaterial i en studiecirkel el liknande. Det finns säkert många erfarenheter ute i landet. Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva."  

"Jag tänkte avsluta det gamla året med att läsa några till av dina underbara texter. Dom går direkt till hjärtat! Har haft alldeles för lite tid.... men det känns samtidigt bra att spara och ta en godbit i taget. Precis som jag brukar göra med riktigt goda choklad praliner."

"Älskar titeln."  " Har precis läst din bok och känner att jag måste skriva direkt. Så mycket känslor din lilla bok gav mig - både av längtan, förtvivlan och smärta men kanske framförallt av kärlek och hopp. Viljan att våga leva sitt eget liv, och att våga älska, lyser igenom allt.

Din bok är fylld av kloka insikter, så vackert uttryckta. Det första jag gjorde när jag läst boken var att rekommendera min man att läsa den; en berättelse/dikt om dagen! Den ska avnjutas sakta - med utrymme till alla de egna funderingar den väcker.

Jag känner att din bok kommer att finnas med mig länge! Tack!"  "Boken är mycket varm och fin. Likaså flyter texten i en skön takt."

"Anna-Karin Mattsson, vilken härlig bok du skrivit, jag läser och bara njuter. Den är avkopplande, mjuk, djup och fylld av mild vishet. Love it."


"Här kommer citat ur en bok jag med stort nöje läser just nu; " Tänk om jag slutade fundera över om de människor jag älskar, älskar mig tillbaka? Tänk...om jag älskade människor och mig själv som jag älskar min trädgård? Släppte dem fria. Älskade dem trots " ogräset", trots håligheterna, trots det icke perfekta, det ofulländade? Tänk om att älska är att aldrig fråga " Älskar du mig"  Tänk om att älska är att just älska?"
Dessa vilsamma mjuka texter är ur boken Omfamna Livet av Anna-Karin Mattsson så ge dig själv en god present, köp den så du får kalla den för min," 


"Min mor fick den i julklapp och tyckte den var jättebra!"


"Dina vackra tankar som du så rytmiskt skriver ned . Ett nöje att läsa!" 


"Du skriver mycket bra Anna-Karin. Jag har lovat att ta mig igenom din bok. En liten snutt i taget. Stanna upp tänka efter. Och sedan läsa vidare. Allt enligt hustruns rekommendationer. Hon är mycket förtjust i din bok. Dessutom har hon i regel gott omdöme och god smak när det gäller litteratur. Så jag läser vidare i din välformulerade och intressanta bok."


"Din bok har jag i min hylla på socialdepartementet. Tack för den."  

"Lycka till i fortsättningen. Boken var underbar." 


"Har nu läst färdigt din bok "Omfamna livet". Den är helt underbar. Jag har ett ställe i en av bokhyllorna där jag har mina allra bästa och finaste böcker och då menar jag innehållet, så klart. Där kommer din bok att få stå. Det en sådan bok som man med fördel/nöje kan läsa om då och då. Meningen var att jag skulle gotta mig ett bra tag med boken. Men kunde inte hålla mig utan satte fart igår kväll. Tack för en UNDERBAR BOK. Den har så skönt flyt och sedan tycker jag väldigt mycket om dom små vackra berättelserna. Man får inte vara snål på tårarna bara. Dom kommer antingen man vill eller inte. Allt gott till dig och boken. VAR RIKTIGT STOLT." 


"Det bästa med boken är att man kan läsa en liten händelse i taget, lite när man har tid, utan att känna att man glömt själva handlingen. Man reflekterar över de små texterna sen reflekterar man automatiskt över sitt egna liv. Vet inte om det var tanken med boken men så har det blivit för mig. Jag har många som jag ser som mina favoriter. De går jag gärna tillbaka till och läser en stund till och funderar. Jag är imponerad av din text om din fåtölj, tänk att den bara är din, och att den har betytt så mycket för dig att den fick komma med i boken ;) Så enkla saker som man ofta inte tänker på, som man kan ta sig tid att njuta av och känna tacksamhet för, även de svåra stunderna." 


"Nu har jag läst din Bok. BRA. Du måste fortsätta att skriva!" 


”Läs boken! Den är helt underbar. Jag tyckte så mycket om dom olika kapitlen i boken. Samtidigt som den är allvarsam, tårfylld och varm, så finns där även humor.”  


Vill tacka dig för din bok. Jag sitter ofta och läser ur din bok. Den är lättläst och dina texter berör. Tack än en gång för alla dina ord, som ger så mycket.”


"Anna-Karin - "Hängmattan" är helt underbar, önskar att "Det gamla Sviskonträdet" fortfarande fyller sina olika funktioner för dig/er, underbara "Mammas hand" - igenkännande för mig, "Det öppna fönstret" så livskraftigt!"  


"Har idag läst boken. Vilka otroligt mänskliga och tänkvärda texter.

Det är livet du beskriver. Som också varande en fd helt utbränd person som genom att följa hjärtat öppna vägen mot något annat i vardagen känner jag mig hemma i dina texter. Hög igenkänning och med tro om att bra liv! Tack" 

"En underbar bok som jag varmt rekommenderar till mina vänner. Så vackert språk och angeläget innehåll."

"När jag läste den boken fick jag nya insikter och inre lugn. Mild och vackert skriven om vardagen." 

 
"Den öppnade mina ögon."

"Du skriver ju väldigt personligt och jag tror att det är det som gör att jag som läsare blir berörd och känner en längtan efter att fortsätta läsa. Jag märker att det du skriver kommer från hjärtat. Tyvärr har jag läst många böcker, där författarna mest har radat upp en massa formuleringar som liknar varandra utan att det finns någon värme eller äkthet i deras språk. Skillnaden blir tydlig när man läser dina texter."

"Jag blir berörd av dina texter och av ditt underbara språk. Du har många kloka tankar och du reflekterar över livet på ett så fint sätt, t.ex. när du beskriver förändringar i naturen och att även våra liv förändras. En del av texterna är väldigt gripande, som julberättelsen om flickan som hade en pappa i fängelse. Något annat jag fastnade för var din beskrivning av hur en känsla av förtvivlan kan övergå till hopp. Din text om att bli sviken känner jag också igen mig i mycket." 

"Tack för en riktigt bra bok!" 

Fakta om boken

Häftad/pocket
Samtida skönlitteratur
Antal sidor: 66
Upplaga: 1
ISBN 9789175651255

Priser och villkor är olika beroende på försäljningsställe.

Jag tar inget ansvar för skador av boken eller paketet eller förseningar orsakade av Posten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar