lördag 27 mars 2010

Himlen i en vild blomma


"Att se världen i ett sandkorn
och himlen i en vild blomma,
det är att hålla oändligheten
i sin hand och
fånga evigheten
i en timme".

(William Blake)

Himmelsblåa skor

.
Jag tog på mig mina himmelsblåa skor idag. De som jag köpte när jag var i London i somras. För kanske 200 kronor, om de ens kostade så mycket. Skor var nog det enda som jag tyckte var billigt, då, när jag var i London.

Jag kände mig glad när jag tog på mig mina blåa skor. De ser nästan ut som skorna på bilden, fast det är lite ljusare blå färg och de har inte riktigt samma klack.

Tänk att ett par skor kan göra en sådan skillnad! Just nu känner jag det som att jag går på moln. Det är en lycka att äga flera skor att byta med. Bra för ryggen. Och bra för humöret!

Dropp från himlen, näsan och duschen


Idag droppar det lite varstans, känns det som. Det regnar ute. Det droppar från min näsa för jag är förkyld. Och snart ska jag ställa mig i den varma duschen. Då droppar det där.

Jag menar inte att klaga över att det regnar. Tvärtom. Jag snarare jublar. Så som jag längtat efter ett vårregn denna långa vinter! Och idag är det här, regnet, äntligen! Äntligen ett riktigt vårregn!

Förkylningen? Det är väl en vanlig vårförkylning, inte mycket att klaga på där heller. Jag får ta hand om mig, ta det lite lugnt. Kanske unna mig en liten tupplur mitt på dagen. Det brukar göra susen.

Dropparna från duschen... de längtar jag efter just nu. En morgondusch får verkligen kroppen att vakna och känna sig glad, tycker jag. Inte en enda sekund har jag ångrat renoveringen av vårt badrum. Det där stora duschmunstycket som vi bestämde oss för har varit underbart, jämfört med hur vi hade det tidigare. Det är så ljust och vilsamt i det nyrenoverade badrummet också. Jag njuter av det varje gång jag går in där, faktiskt. I veckan hängde jag upp ljusblå handdukar där. Det blev vackert i allt det vita och till ekmöblerna. Ljusblått som en vårhimmel.

Linda, bloggare på Passagen har gett mig tips om hur jag ska hålla mitt nyrenoverade badrum fräscht under en lång tid. Hon har gett mig suveräna tips om hur jag bäst ska ta hand om allt det nya, alla fina material, när jag städar, utan att skada det.

Det är en av de saker som jag älskar med att blogga, att jag kan lära känna människor med kunskaper inom olika områden som jag annars troligen aldrig skulle träffat på. Och så kan man fråga varandra om olika saker, be om råd och dela med sig av det man själv har kunskap om. Det tycker jag är fint och generöst. Att dela med sig ger glädje till både sig själv och andra.