söndag 2 maj 2010

Visdomsord


"Nöj dig inte med en relation som inte tillåter dig att vara dig själv".

Glee Cast "I´ll stand by you"

">

Läst i Tara om att blogga


Det händer att människor i min närhet undrar vad i hela friden jag håller på med när jag bloggar. En del är rent av misstänksamma. Tror att det är något skumt, något otäckt och farligt.

Därför blev jag så glad häromdagen när jag fick hem tidningen Taras senaste nummer, nr 7, med en flera sidor lång artikel om just bloggandet. Där fick jag något att sätta i händerna på den som funderar kring vad det är att blogga. En mycket bra artikel om att blogga och jag kunde känna igen mig i vad det betytt för mig som människa att blogga.

För mig personligen har bloggandet betytt så oerhört mycket, mer än jag någonsin kunde drömma om. På, faktiskt, en ganska så kort tid. Drygt ett år. Jag har alltid tyckt om att skriva och genom bloggandet har jag kunnat göra det så ofta jag har lust (med andra ord, väldigt, väldigt ofta... :).

Den stora bonusen för mig har varit att förutom skrivklådan som jag fått utlopp för, har jag mött så många likasinnade. Och också oliksinnade. Jag har fått dela med mig av mina tankar och erfarenheter. Jag har fått ta del av andra människors tankar och erfarenheter. Jag har fått känna stöd när jag behövt det. Och jag har kanske kunnat stötta andra när de behövt det. Jag har fått både skratta och gråta tack vare bloggandet.

Blogga är en generös och kärleksfull handling för mig. Jag är så glad för att jag har möjligheten att blogga!

Jag rekommenderar artikeln i Tara nr 7 om just bloggandet. Här är ett litet, litet exempel på vad där står:

"Fem bra saker med att blogga:

1. Det är din anslagstavla. Du skriver i stort sett vad du önskar.

2. Du hittar nya bekantskaper, människor du aldrig mött annars.

3. Det finns en plats där du kan få ur dig allt du går och undrar var du ska lägga det.

4. Du har en fantastisk möjlighet att påverka. Vad som helst.

5. Du lär dig massor!"

Källa: Tara, nr 7/2010

Jag kan skriva under på alla de här fem punkterna när det gäller min erfarenhet av att blogga. Jag tyckte att det var lite kul att det stod att bloggen är "din anslagstavla". Jag minns att jag vid ett tillfälle kallade min blogg för mitt "klotterplank". Så känns den faktiskt fortfarande för mig. Mitt alldeles egna älskade klotterplank, min blogg.