lördag 26 juni 2010

Halsont, pigg och full av idéer!


Idag vaknade jag med halsont halv sju på morgonen. Tog en Strepsils och somnade om igen. Sov till halv tio. Jag vaknade så utsövd och pigg! La mig inte så sent igår kväll heller, även om det var midsommarafton. Lite förkyld är jag, men jag känner mig så pigg! Och då börjar idéerna att strömma fram inifrån mig själv. Det är så härligt att få uppleva det! Flow!

Jag får just nu massor av idéer både när det gäller mitt skrivande och när det gäller annat. Och jag gör det jag har lust till så långt det är möjligt. Det är det allra bästa jag kan göra för mig själv nu när jag har så mycket fri tid. Att följa min lust. Vad jag känner för att göra just i stunden. För vad är det egentligen jag "måste" som människa? Egentligen inte alls så mycket som jag en gång i tiden trodde. Det är så mycket mera som jag "vill" än det jag "måste". Faktiskt. Om jag vågar ställa frågan till mig själv; "Måste jag? Vill jag?".

Idag har jag gjort i ordning en liten mysig skyddad hörna i trädgården. Lite skydd för vinden som så gärna blåser där jag bor. Jag har suttit och tittat på himlen och molnen. En favoritsyssla för mig på sommaren. Moln är fantastiska! De förändras precis hela tiden. Som ett ständigt pågående konstverk däruppe på himlen. Och jag gör som när jag var en liten flicka, jag följer med i fantasin och ser molnet förändras från en drake till en gubbe till ett flygplan till ett träd eller till vad som helst som min fantasi ser att molnet föreställer just i den stunden.

Just i den stunden... därför att i nästa stund är molnet inte detsamma längre. Och blir det aldrig, aldrig igen. Att studera moln är sannerligen att öva sig i mindfullness, medveten närvaro, för mig. Att vara i nuet. Och jag älskar det!

Solrosorna. Hur kom de in i det här inlägget? Jo, jag blir så glad och pigg av att titta på solrosor. Jag önskar att någon annan också blir det. Kanske att man kan behöva det på midsommardagen, beroende på hur midsommaraftonen har varit. Och om man inte är lika utsövd som jag själv är idag.