lördag 20 mars 2010

Plockat ned julgardinerna


Jag tog ned ett par panelgardiner också när jag städade. Beiga linnegardiner med stora vita hjärtan på. De har hängt uppe sedan i julas. Nu har jag bara de vita längderna i fönstren. Det räcker så länge. Kanske hänger jag upp andra panellängder bredvid de vita när fönstren är putsade. Jag har både ljusblå och rosa längder, om jag minns rätt. I linne. Som jag fyndade jättebilligt på Jysk vid sommarrean. Jag tror att jag betalade 25:- för två längder linnegardiner. Det var riktigt billigt.

Jag var länge emot panelgardiner. Tyckte att de mest passade i offentliga miljöer och att de var stela och inte alls passade hemma hos mig. Men jag tycker mycket om panelgardiner idag. De är så smidiga att hantera. Lätta att stryka, om man behöver det. Tar inte mycket plats att förvara heller.

Jag har just nu vita gardiner i vartenda fönster här hemma. Jag tycker att just vita gardiner släpper in ljuset allra bäst. Och så är det vackert, tycker jag. Rogivande. Nu när all grönskan kommer att finnas därute. Snart, snart, snart.... hoppas jag.

Koltrastens sång


Jag hade precis städat klart för idag och gick ut med ett par soppåsar till soptunnan när jag hörde koltrasten sjunga så fint. Han satt på grannens tak.

Koltrastens sång är så där vackert vemodig på ett alldeles speciellt sätt. Jag mår så gott inuti mig när jag hör hans sång.

Det har tagit rejält på snön idag. Äntligen! Det känns så härligt att veta att våren faktiskt är på väg. Även om det så klart kan bli ett och annat bakslag fortfarande.

Dagens låt: Nanne Grönwall "I natt är jag din"


Det här klippet får ni bara inte missa! Nanne Grönwall som sjunger Tomas Ledins klassiker "I natt är jag din". Så bra!

Vårstäda


Idag ska jag städa. Det behövs, för min fina katt fäller så mycket hår nu, när det börjar bli vår. Gränsen är nådd här hemma, för hur många hårtussar det får vara på golvet.

Ute är det mulet. Men det som var så härligt idag när jag tittade ut genom fönstret, det var att jag kan se gräset igen. Inte överallt, men på vissa ställen. Fortfarande är här många, många stora snöhögar kvar. Men jag är förvånad över hur fort allt börjar smälta nu.

Det måste vara ungefär fyra månader i ett sträck som marken har varit snötäckt och vit. En mycket lång vinter. Jag tror att jag inte är ensam om att känna mig lite matt just nu efter denna vinter.

Jag kommer inte att sakna vintern ett endaste dugg. Jag längtar väldigt, väldigt mycket efter våren, ljuset, blommorna och grönskan.

Jag städar in våren idag och sedan sätter jag en bukett färgglada tulpaner i vas i väntan på blommorna därute.