måndag 12 april 2010

Äntligen är det vår!


Idag har det verkligen varit vår i luften! Morgonen var visserligen kall och man fick skrapa is från bilrutorna igen. Det var mjölkigt disigt ute. Men sedan så sprack molntäcket upp och solen kom fram.

Jag såg fullt av tussilago idag, rosa scillor och knoppande träd och buskar. Plötsligt känns vintern så långt borta. Inte en snödriva så långt ögat kan nå.

Folket på stan hade solglasögon och en del var så varma att de gick omkring i bara t-shirten.

Jag såg många människor som gick omkring och skrattade och pratade. Själv gick jag omkring och log. Så där nästan fånigt leende, som man kan gå omkring när det är vår i luften. Nästan nyförälskat fånigt leende gick jag omkring där, på väg till jobbet idag.

Jag har jobbat nästan heltid idag. Jag känner mig skönt trött ikväll. Det är inte meningen att jag ska jobba så mycket, mer än kanske någon enstaka gång. Men jag har klarat det. Det är viktigt att jag ser vad jag klarar, trots de besvär jag har.

Det har varit en bra dag idag också. Jag är nöjd med hur jag har det just nu i mitt liv. Mer än nöjd till och med. Särskilt nu när det är vår. Äntligen skymningskvällar igen! Vilsamma för själen.