söndag 4 juli 2010

Premiärdopp i Vättern - skönt!


Nu är det gjort. Jag har doppat mig i Vättern. Det värkte i benen när jag gick ut i det kalla vattnet. De stora stenarna på botten gjorde att jag fick bra balansträning samtidigt. En liten bit ut, där vattnet var höftdjupt, fanns det bara fin sand, inga stenar. Det var där jag gjorde det. Doppade mig. Jag skrek rätt ut, så kallt var det.

Men efteråt var det skönt, helt underbart. När jag nedkyld vingligt tagit mig tillbaka på stenarna till stranden och solstolen igen.

Det måste vara att vara lite fakir att göra en sådan här sak, tänker jag. Känslan efteråt är kanske densamma som när man har legat på en riktig spikmatta. Jag mådde så gott!

Bildebeviset på att jag faktiskt doppade mig (jag badade till och med två gånger i Vättern idag), det finns här i min lilla mobilblogg "Bloggrosor".  Bilden är liten, men det är jag som badar i Vättern. Helt säkert, på hedersord.

Idag fick man se upp på Vätterstranden. Där var småpojkar med stora vattengevär. Vilka strålar! De låg i häckarna och sprutade vatten på förbipasserande.

Det märks på Vätterstranden en solig sommardag hur mångkulturellt Jönköping faktiskt är. Jag såg människor som rökte vattenpipa. Hörde massor av olika språk. Och jag kunde känna som att jag ibland vandrade i Asien, ibland i Indien, ibland i Sverige och ibland någon helt annanstans. Om jag plockade ut de olika små grupperna som satt där, på stranden. För tyvärr. Vi sitter oftast varje liten grupp för sig av människor från olika länder. Så var det idag en somrig julidag år 2010 i Jönköping på Vätterstranden.

Nu är jag jättehungrig! Sjön suger...

Jag kan alltså skicka bilder till bloggen i Wordpress nu. Skulle jag då inte också kunna få in bilder till Blogspot från min mobiltelefon, tänker jag. Vet någon hur man gör, berätta gärna för mig. Jag har läst om det här på Blogger men än har jag inte fått det att fungera. Jag jobbar på det.