fredag 5 juni 2015

Underbara Rosariet i Jönköping


Igår var jag i Rosariet för första gången i år. Jag blev överraskad över hur mycket vackert det redan fanns att titta på där. Och inte minst att lukta på. Gammaldags rosor och ljuvliga pioner.

Många vackra sprickfärdiga knoppar fanns där. Nu väntar så mycket härlig blomning att det känns som att jag knappt hänger med i allt som slår ut och visar sin skönhet.Det lilla sommarfiket i Rosariet hade redan öppnat. För bara 25 kronor fick jag en god halv fralla med både skinka och ost, en hembakt kaka och en kopp té. Det är skollediga ungdomar som kommunen ger sommarjobb i caféet. Där får de både lära sig att baka och sköta en servering med allt vad det innebär. Det finns många mysiga sittplatser i Rosariet. Och också ett litet lusthus. Om det regnar finns det möjlighet att sitta inomhus i sommarfiket.Gångvägen ned mot Vätterstranden kantades av ljuvliga blommande Rhodedendron i olika färger. Så vackert mot den djupblå Vättern! Ja, här tappade jag andan inför allt det vackra och tog massor av kort.
Mimmi var med på den lilla utflykten. På Vätterstranden precis nedanför Rosariet kastade jag pinnar i vattenkanten. Mimmi var modig nog att springa efter och hämta dem trots att vattnet måste ha känts kallt om hennes små fina tassar..
#blogg100 #bloggswe