tisdag 27 december 2011

Intervjun med mig i Kyrkbladet Barnarp/Ödestugu


Så oerhört typiskt detta är för mitt liv. Först händer inget. Sedan händer allt på en gång.

Kanske minns ni att jag blev intervjuad i höstas. Det var kyrkan där jag jobbade ideellt under nästan två års tid under min sjukskrivning som ville intervjua mig. De hade hört att jag börjat jobba.

Nu finns det numret av Kyrkbladet på nätet där intervjun med mig är med. Kika in i länken här och klicka på Kyrkbladet, gå ner några sidor så hittar du intervjun med mig där.

Nu bultar mitt hjärta ännu hårdare. För aldrig kunde jag väl ana just då vad det ideella arbetet i kyrkan skulle leda till för min del. Att jag själv valde att lämna det eftersom man sa att man inte hade råd att anställa mig. Jag gjorde ett riktigt arbete där, även om det inte var så många timmar, så jag kände att jag ville verkligen få använda mig av den arbetsförmåga jag hade, jag ville se om jag kunde hitta något annat avlönat arbete.

Jag gick tillbaka till tomheten i långtidssjukskrivningen. Där vände jag så småningom tanken "Vem vill ha mig som anställd?" till "Vem vill jag ha som chef?". Och kom fram till att det var ju mig själv som jag ville ha till chef.

Så småningom startade jag eget som frilansjournalist, Skrivklådan.

Här är länken där ni hittar Kyrkbladet och intervjun med mig. Vilken känsla jag har i mig just nu!

"I did it!"

Länk: Kyrkbladet Barnarp/Ödestugu 
Habo-tidningen 2012


Nu finns Habo-tidningen på nätet, Habo kommuns turisttidning för 2012 där jag skrivit och tagit foton till de flesta artiklarna. Huvudartikeln är en intervju med sångerskan, författaren och föreläsaren Lena Maria Klingvall som jag har gjort. Det finns massor av intressanta människor, evenemang och ställen att läsa om i Habo-tidningen. Intressanta utflyktsmål både för den som bor nära Habo eller långt ifrån. Många tips om sevärdheter och annat att upptäcka.

Så stolt jag känner mig över mig själv. Efter tretton långa års sjukskrivning har jag gjort detta. Mitt hjärta bultar hårt just nu. Det har varit en lång resa men värd varenda minut. 

Kika gärna in i tidningen om du har lust!

Här är länken: Habo-tidningen 2012

Första veckan med Mimmi


Så mycket som har hänt under Mimmis första vecka med mig. Det har blivit många glada, lekfulla stunder i friska luften för både mig själv och Mimmi. Inte visste jag att gamla virvlande höstlöv kunde vara så roliga att försöka fånga och bära omkring på i munnen. Men Mimmi älskar att göra det.

Hon gillar ALLT i livet så här långt. Slappa framför TV:n i någons knä, möta människor, springa i vattenpussar, äta mat, smaka kattmat, dricka vatten, nosa på spännande dofter från gatubrunnar, gå upp och nedför trappsteget till gatan från trädgården, sova och leka i hundbädden med sina leksaker, pussa mig, försöka få igång en lek med min katt. De leker inte med varandra än, men de är hyfsat goda vänner idag. Min katt har accepterat den nya inneboende varelsen. Det tycker jag är starkt gjort av henne redan efter en vecka.

Varje dag med en liten jycke är ett sant äventyr. Jag sover som en stock om nätterna nu, känner mig så skönt trött när jag lägger mig. Mimmi också. Sådan matte, sådan hund.

Den fina bilden på Mimmi har min bloggvän Carola gjort till mig. Tack, Carola, så glad jag är att jag lärde känna dig här i cyberrymden och så småningom också IRL.