lördag 17 september 2011

Min katts gosedjur


Min katt har ett gosedjur. Hon valde det själv när hon var en liten kattunge. En dag kom hon bara bärandes på det här lilla lejonet som varit med i en hamburgerlåda från McDonalds. På den tiden kunde lejonet pipa, men det kan det inte idag.

Min katt är nio år gammal. Nästan alltid om vi lämnar henne ensam hemma, möts vi av att hon lagt lejonet på hallmattan precis innanför ytterdörren när vi kommer hem. Jag läste en gång om en annan katt som hade ett gosedjur. Veterinären som berättade om det menade att det var ovanligt med ett sådant beteende hos en katt. Han trodde att hur katten gjorde med gosedjuret kunde betyda att katten använde sig av gosedjuret som en trygghet när hon kände sig ensam och övergiven.

Jag minns fortfarande första gången min katt kom bärande på lejonet i munnen. Då var hon en liten kattunge, inte mycket större själv än lejonet. Idag är lejonet litet till storleken jämfört med min katt. Ibland lägger sig min katt på rygg med lejonet mellan sina tassar och leker med det.

Lejonet börjar se riktigt slitet ut nu. Jag funderar vad som kommer att hända den dagen det börjar gå sönder. Jag kanske får börja lappa och laga det innan det går sönder. Gosedjur ska man vara rädd om.

 
Här är ägaren till gosedjuret, min katt. Hon ser lite sur ut, det är för att hon vill sova. Som vanligt.8 kommentarer:

 1. Sådan herre sådan katt ? ;) / spellevinken

  SvaraRadera
 2. Vad är det hon heter, din katt?
  Nu har jag glömt bort det igen.
  Kalle kattlös.

  SvaraRadera
 3. Hej Anna-Karin!

  Vad häftigt att han har ett gosedjur!
  Det har jag aldrig hört förut.

  Söt är han också fast han är sömnig.

  Ha en fin helg!
  Kram / Bella

  SvaraRadera
 4. Nej så gulligt, han har ett gosedjur. Det tror jag inte jag sett en katt ha innan.
  kram Carola

  SvaraRadera
 5. Spellevinken: Sådan matte, sådan katt, är det ju. ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Kalle: Tyvärr, Kalle. Min katt har så stor integritet. Hon vägrar att tala om vad hon heter här i min blogg. Jag har lovat henne att inte avslöja hennes namn. ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Bella: Visst är det häftigt att min katt har ett gosedjur! :) Hon är så go min katt. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Carola: Ja, visst är det gulligt, att hon har ett gosedjur, min katt. :) Nu börjar ju det här gosedjuret bli riktigt slitet, luddet inuti börjar synas. Så jag funderar om jag ska lappa och laga det innan det går sönder helt. :)

  Kram!

  SvaraRadera