torsdag 3 november 2011

Moderat: "Det finns inga fattiga i Sverige" - ny artikel i Newsmill av mig idag"Moderat riksdagsledamot påstår att det inte finns fattiga svenskar".

Idag har Newsmill publicerat en ny artikel som jag har skrivit.

Jag känner så starkt i mitt hjärta, att är det något jag vill göra med mina ord, så är det att lyfta fram de utsattas position i samhället. Människor som lever i utanförskap. Det har jag velat ända sedan jag var liten. Detta är vägen jag djupt inifrån mig själv vill gå med det jag skriver.

Välkommen att läsa! Kommentera gärna.

Ingen ska försöka gömma undan den fattigdom som finns i Sverige år 2011. Inte någon riksdagsledamot som helst.

Jag vill också säga ett särskilt tack till dig som gjorde mig uppmärksam på det här uttalandet. Du vet vem du är. Från mitt hjärta; tack.

8 kommentarer:

 1. Vilken planet bor han och likasinnade på? Dom borde verkligen skämmas!

  SvaraRadera
 2. Allt fler barn vräks t ex. Glad att du orkar engagera dig, men det kan också vara ett sätt att orka på, att göra sin stämma hörd. Jag ska läsa din artikel. De som lever "utanför" behöver en röst och det gör du bra! kram Cathrin

  SvaraRadera
 3. Jävla strutsbeteende. ursäkta, men jag blir så jäkla upprörd.
  Det samhället vi har idag är så frustrerande med massa människor som har det bra ekonomiskt och inte vet vad det innebär att ha dålig ekonomi.

  SvaraRadera
 4. Anna-Karin, dina artiklar i Newsmill är de absolut bästa
  jag har läst av dig. De är sanna och äkta. Äkta sanningen.
  Vill gärna läsa dig i Aftonbladet också. Kram av Kalle.

  SvaraRadera
 5. Gökboet: Ja, det kan man verkligen undra, vilken planet den här moderata riksdagsledamoten bor på. Inte samma som min, verkar det som. ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Cathrin: Precis, allt fler barnfamiljer har vräkts de senaste fyra åren. Och det finns en anledning till det; allt fler människor i Sverige blir fattiga = beroende av försörjningsbidrag. Och klyftorna har ökat i Sverige sedan Alliansen kom till makten. Det är så verkligheten ser ut.

  Tack för att du läser och dina fina ord till mig. Jo, det är delvis ett sätt för mig att orka igenom min situation just nu; att skriva om den. Jag är verkligen tacksam att jag har mina ord.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Adhdmamman: Jag vill själv ta till starka ord när jag läser om sådant här, så det är helt OK att du gör det.

  Strutsbeteende, ja, det är det minsta man kan kalla det. Men jag tror att de kommer att förlora på sitt strutsbeteende i längden.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 8. Kalle: Tack så mycket, Kalle. :)

  Jag är själv nöjd med det jag skrivit i Newmill. Det kommer direkt ur mitt hjärta och jag står för det jag skrivit där till 100 procent.

  Jag drömmer om att kunna skriva mer på det här sättet. Och kanske också så småningom ta betalt för det. Men jag går framåt i långsam takt, för min egen hälsas skull.

  Den första artikeln jag skrev har fler än 4000 personer läst nu. Och den senaste har fler än 1500 personer läst. Jag har fått massor av kommentarer, otroligt. Det känns bra i mig att människor reagerar på det jag skriver om, det ger mig hopp. Flera av kommentarerna är också hoppfulla, det finns fortfarande människor med empati här i världen, tack och lov. Jag tror att empatin och medmänskligheten kommer att segra. Jag är övertygad om det. För annars kommer vi inte att överleva som människor, så är det.

  Kram!

  SvaraRadera