fredag 14 september 2012

Mimmi vill inte ut i ruskväder


Idag blev det tvärstopp när jag skulle ut med Mimmi på morgonen. Kylan och vinden gjorde att hon satte sig ned och vägrade gå framåt.

När jag stannade, vände mig om och mötte hennes blick, vände hon helt om och ville gå till huset igen. Fast eftersom det är jag som är ledaren lät jag henne inte göra det. Utan kallade på henne så att hon fick den lilla morgonpromenaden som både hon och jag behöver.

Det är fortfarande 5-10-minuterspromenader som gäller för Mimmi. Ibland hoppar hon på tre ben. Ibland använder hon alla fyra. Hon verkar inte ha ont och det är huvudsaken.

Hur som helst. Jag förstod att det var dags att ta fram Mimmis hundtäcke från i vintras. Det passade henne perfekt.

Med täcket på var det ingen protest från Mimmi att gå ut. Tvärtom. Hon skuttade och for runt efter löven som nu börjat virvla omkring på marken. Gula löv, oranga löv, rödfärgade ... I mitten av september, det känns tidigt.Min fina lugna katt som är världens snällaste storasyster till bustrollet Mimmi, kom upp från sin ett par timmar långa sömn och var med Mimmi en stund.
Det är en härlig känsla att se att de kan vara så nära varandra och vara lugna tillsammans. Jag känner att de gillar varandra.6 kommentarer:

 1. vad mysigt det ser ut genom dina fotografier. :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Marie-Louise, jo, jag har ett mysigt hem på många sätt, det är jag tacksam för.

   Köket målade jag själv för drygt tre år sedan, samtidigt som jag började blogga. Jag gick mellan bloggen och målarhinkarna och mådde bara bättre och bättre inuti mig.

   Vi valde att måla om det nästan 40 år gamla köket i stället för att köpa ett nytt och sparade massor av pengar på det.

   Den största mysfaktorn är trots allt djuren i vårt hus just nu, tror jag.

   Kram!

   Radera
 2. Jag gillar också att de gillar varandra. Drömmer om en hund och katt som är kompisar. Ser att katten är nästan lika stor som Mimmi. Kanske funkar det så bra för att katten var först och är lugn. Mysigt med hundtäcke. Kram Cathrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att min hund och katten är ungefär lika stora. Mimmi är något högre än min katt. Min katt är betydligt rundare (och tyngre) än lilla Mimmi. ;)

   Jo, jag har läst att det oftast fungerar bra med både hund och katt om katten är den som är först i hemmet. I vårt fall stämmer det.

   Kram!

   Radera
 3. Carola skriver just idag att hon behöver tillfällig inkvartering
  av en eller två schäferhundar. Behöver inte du en riktig god
  vakthund nu Anna-Karin?? När ruskiga höstmörkret infaller.
  Det är för långt till Tallebacken. wow WOOW :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det löser sig för schäferhundarna, verkligen.

   Schäfer är en för stor hund för mig. Mimmi är perfekt på alla sätt och vis. Jag orkar med att bära henne och hon är lätt att ha med i bilen och precis överallt där en hund får lov att vara.

   Vakthund klarar jag bra att vara själv, Kalle. ;)

   Kram!

   Radera